Країни ЄС досягнули прогресу, треба приймати рішення - Мішель про шостий пакет санкцій

Країни ЄС досягнули прогресу, треба приймати рішення - Мішель про шостий пакет санкцій

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель висловив сподівання, що сьогодні лідери країн Євросоюзу зможуть дійти згоди щодо шостого пакету санкцій проти росії та погодять заходи економічної підтримки України.

Про це він заявив у Брюсселі перед початком спеціальної зустрічі Євроради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми почнемо з України. Ми хочемо підтримати Україну, мобілізувати фінансування та забезпечити ліквідність (її економіки – ред.). Ми маємо намір також розпочати відбудову країни та підтримати її у цьому. Другий важливий елемент – це наступний крок у санкціях. Шостий пакет санкцій перебуває на столі переговорів вже багато тижнів, і для нас важливо прийняти рішення. Час для цього настав зараз. Переконаний, що ми здатні прийняти рішення разом та висловити об’єднану позицію з цієї важливої теми», - сказав президент Євроради.

Читайте також: Шостий пакет санкцій: Єврокомісія не очікує позитивного рішення упродовж наступних 48 годин

При цьому він визнав, що досягнення консенсусу навколо шостого пакету санкцій ЄС та ембарго на постачання російської нафти буде непростим рішенням, оскільки у цьому питанні існують чутливі моменти та різні занепокоєння.

«Ми досягли прогресу впродовж кількох минулих годин щодо цієї теми, і я сподіваюся, зможемо прийняти рішення з такого важливого питання», - наголосив Мішель.

За його словами, окремим питанням порядку денного є розгляд розвитку енергетичного сектору Євросоюзу. Європейські лідери обговорять та ухвалять конкретні заходи й рішення, щоб позбутися енергетичної залежності, особливо від російського викопного палива.

Читайте також: Боррель і Кулеба обговорили продовження санкційного тиску на рф

За словами президента Євроради, на саміті в Брюсселі також розгядатимуться питання оборони та глобальної продовольчої безпеки, що стали прямим наслідком війни росії проти України.

Як повідомлялося, у Брюсселі розпочинається дводенна спеціальна зустріч Європейської ради, яка розгляне продовження політичної, фінансової, матеріальної та гуманітарної підтримки України, а також пов’язані із розв'язаною росією війною проблеми у сфері енергетики та глобальної продовольчої безпеки.

Напередодні постійні представники ЄС не змогли дійти згоди щодо шостого пакету санкцій ЄС проти росії, що передбачає запровадження ембарго на постачання до ЄС російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-