Шостий пакет санкцій: Єврокомісія не очікує позитивного рішення упродовж наступних 48 годин

Шостий пакет санкцій: Єврокомісія не очікує позитивного рішення упродовж наступних 48 годин

Укрінформ
Єврокомісія доклала багато зусиль для координації між країнами ЄС питання ухвалення шостого пакету санкцій ЄС проти росії, який включає ембарго на постачання російської нафти, але станом на зараз важко очікувати позитивного рішення з цього приводу протягом наступних 48 годин.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком спеціальної зустрічі Європейської ради заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Обговорення шостого пакету санкцій, який ми запропонували, ніколи не було простим. Ми зараз вирішили всі проблеми, за винятком однієї. Це - питання (постачання) сирої нафти через трубопроводи. У цьому обговорення все ще продовжуються. Я не маю великих очікувань, що ми досягнемо рішення протягом наступних 48 годин, але ймовірно, ми зможемо зробити це у наступні дні. Мій заклик є дуже чітким до країн-членів. Ключ до успіху був та залишається незмінним – це солідарність з Україною та єдність Європейського Союзу. Це те, над чим нам треба працювати», - наголосила очільниця Єврокомісії.

Читайте також: Санкції проти енергосектора рф: група Макфола-Єрмака пропонує тимчасовий спецрежим

Вона запевнила, що Європейська комісія та Французьке головування ЄС продовжують напружено працювати над вирішенням питання щодо ухвалення шостого пакету санкцій проти країни-агресора.

Урсула фон дер Ляєн нагадала, що під час неформального саміту ЄС у Версалі (10-11 березня – ред.) Єврокомісія отримала прохання від лідерів Євросоюзу розробити пропозиції щодо розвитку трьох тем. Перша з них – це сфера оборони ЄС, слабкі місця у цій галузі та їх аналіз. Друга тема – це план енергетичного розвитку Євросоюзу REPowerEU, який включає диверсифікацію шляхів постачання та виходу із залежності від росії у поставках викопного пального, поряд із суттєвими інвестиціями у розвиток поновлювальної енергетики.

Читайте також: Глава МЗС Франції сподівається на рішення про шостий пакет санкцій проти рф через два дні

«Третя тема, безумовно, - це Україна. Ми маємо сфокусуватися на заходах короткострокової фінансової допомоги, а також на заходах відновлення на середньострокову та довгострокову перспективу», - зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, сьогодні, 30 травня, в Брюсселі розпочинається дводенна спеціальна зустріч Європейської ради, яка розгляне продовження політичної, фінансової, матеріальної та гуманітарної підтримки України у її боротьбі проти неспровокованого російського вторгнення, а також пов’язані із цією війною проблеми у сфері енергетики та глобальної продовольчої безпеки.

Вчора постійні представники ЄС не змогли дійти згоди навколо шостого пакету санкцій ЄС проти росії, що передбачає введення ембарго на постачання до ЄС російської нафти, прибутки від якої надають кремлю продовжувати фінансування російської «машини війни».

Водночас сьогодні вранці високий представник ЄС Жозеп Боррель висловив впевненість у тому, що вдасться дійти згоди і погодити шостий пакет санкцій проти рф, який включає ембарго на постачання російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-