Глава МЗС Франції сподівається на рішення про шостий пакет санкцій проти рф через два дні

Глава МЗС Франції сподівається на рішення про шостий пакет санкцій проти рф через два дні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна сподівається, що рішення про запровадження шостого пакета санкцій проти росії буде прийняте через два дні.

Про це вона заявила на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Франція, яка сьогодні головує в Раді ЄС, продовжуватиме консолідовано координувати всі ці зусилля для того, щоб ми прийняли шостий пакет санкцій. Нам обов’язково треба скоротити енергетичну залежність від росії. Сьогодні ми ще не можемо говорити наперед, бо цей висновок прийматиметься через два дні, але ми сподіваємося, що цей висновок буде”, - сказала Колонна.

Зазначивши, що ситуація в Україні є складною: на Сході точаться жорстокі бої, росія продовжує атаки і бомбардування, в тому числі, проти цивільного населення, - і що питання допомоги Україні є нагальним, міністр заявила, що в такій ситуації не можна дозволити собі проявити слабкість.

“Тому ми повинні діяти рішуче і мобілізувати всі інструменти, які є в наших руках. Ми повинні зробити для росії непосильну ціну продовження цієї агресії. Саме на це спрямовані пакети санкцій. Пакети, які вже сьогодні є безпрецедентними і які спрямовані проти російської влади і всіх, хто фінансує російську військову машину”, - зазначила Колонна.

Читайте також: Європейський саміт зможе погодити нафтове ембарго проти росії – Боррель

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна перебуває з першим візитом в Україні.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-