Берлін веде кампанію за нафтове ембарго проти рф - МЗС Німеччини

Берлін веде кампанію за нафтове ембарго проти рф - МЗС Німеччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Берлін наполягає на введенні нафтового ембарго щодо рф в рамках шостого пакета санкцій Євросоюзу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням інтерв'ю телеканалу ARD.

"Ми проводимо кампанію всередині ЄС за те, щоб тепер вся Європа відмовилася від нафти відповідно до 6-го пакета санкцій ЄС", - зазначила Бербок.

Чиновник розповіла, що ще кілька тижнів тому було відомо, що негайні енергетичні санкції не могли тривати й місяць. Однак тепер уряд Німеччини підготувався, оскільки має бути в змозі витримувати санкції проти рф упродовж багатьох років.

Читайте також: Ніхто не може більше вірити обіцянкам путіна – Бербок

Глава МЗС Німеччини наголосила, що санкції можуть бути зняті тільки після того, як росія повністю виведе свої війська з України.

За словами Бербок, західні санкції також спрямовані на те, щоб послабити економіку рф, щоб вона не могла почати нову війну.

Читайте також: Шольц - про війну рф в Україні: Пацифізм не на часі

Як повідомлялось, після початку росією неоголошеної загарбницької війни проти України керівництво ФРН заявило про «зміну часів» і політики, зокрема, погодилося надавати зброю Україні та підтримало жорсткі санкції проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-