Шольц - про війну рф в Україні: Пацифізм не на часі

Шольц - про війну рф в Україні: Пацифізм не на часі

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц вважає цинічними розмови про пацифізм у часи, коли росія веде агресивну війну проти України.

Про це Шольц написав у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

«Я поважаю кожен пацифізм і кожну позицію. Але громадянам України має здатися цинічним, коли їм говорять захищатися від путінської агресії без зброї», - написав канцлер.

Вочевидь, його зауваження викликане гаслами, які лунають 1 травня на багатьох традиційних демонстраціях у Німеччині, присвячених «Дню міжнародної солідарності трудящих». Організаторами цих демонстрацій виступають ліві та ліворадикальні сили.

Читайте також: Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз, як зробили США - посол Мельник

Лише в Берліні в неділю відбулося майже 20 першотравневих акцій, участь у яких взяли десятки тисяч людей, безпеку яких забезпечували 5500 поліцейських. Під час виступу на центральній акції біля Бранденбурзьких воріт у правлячого бургомістра Берліна Франциску Гіфай полетіли яйця. Гіфай – представниця Соціал-демократичної партії Німеччини, так само і як Шольц.

Як повідомлялось, під час голосування цього тижня в Бундестазі постанови, яка дозволяє постачання Україні важких озброєнь, ліві були однією з двох партій, які голосували проти. Федеральний уряд на чолі з Шольцем хоча й підтримав передачу ЗСУ важких озброєнь, але продовжує вагатися, пояснюючи свою позицію небажанням ставати стороною конфлікту.

Читайте також: Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

Нещодавно про те, що в нинішній ситуації треба відійти від пацифістських гасел, заявили в партії «Зелених», яка традиційно виступає проти надання зброї воюючим сторонам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-