Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз, як зробили США - посол Мельник

Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз, як зробили США - посол Мельник

Укрінформ
Захід, Європа намагаються не допустити переростання російської війни в Україні у Третю світову, але вона вже почалася, тож боятися надати ЗСУ зброю є нісенітницею.

Таку думку висловив посол України в ФРН Андрій Мельник в інтерв’ю таблоїду Bild, передає Укрінформ.

«Страх стати стороною війни, постачаючи зброю, — це повна нісенітниця. Для путіна Німеччина вже давно є стороною війни. Кожен, хто хоче запобігти ескалації їхньої війни, повинен допомогти нам зараз поставити путіна на місце. Перемога росії в Україні була б найгіршим, що могло би статися з Німеччиною», - підкреслив Мельник.

Він сподівається, що всі зрозуміють: путін хоче нового імперіалістичного світового порядку з меншим НАТО, до якого більше не належать країни колишнього Східного блоку. Тож путін веде цю війну на знищення проти всього Заходу, проти всієї його системи цінностей.

Читайте також: Посол Мельник сподівається на німецьку зброю для України та ембарго на нафту і газ для росії

«Третя світова війна вже почалася. Напад путіна на Україну зачіпає всіх, включно з німцями, хоча ще не у військовому плані», - сказав посол.

Те, що жоден з членів уряду ФРН досі не відвідав Київ, на думку дипломата, свідчить про інертність німецької політики. Канцлер Олаф Шольц, ймовірно, діє так само, як його попередниця Анґела Меркель: почекати та подивитися, як розвиваються події, а потім ухвалювати рішення або не ухвалювати.

Чого уряду ФРН не вистачає, так це «фантазії та сміливості», вважає український посол. Він переконаний, що багато німців хотіли б енергійного канцлера.

У війні, зауважив посол, потрібні швидкі рішення, але Німеччина продовжує боротися сама з собою, «федеральний уряд дуже добре знаходить виправдання і надає абсурдні виправдання своїй бездіяльності».

Читайте також: Президент упевнений, що ленд-ліз допоможе Україні подолати росію

Оголошене цього тижня рішення про поставку Україні 30 танків Gepard він називає рухом у правильному напрямку, але все одно недостатнім. Ба більше, до них не вистачає боєприпасів, а крім того, цим танкам 40 років, а щоб перемогти росію, потрібна найсучасніша німецька зброя.

Мельник назвав, чого би Україна хотіла отримати від ФРН і до того ж швидко: 88 танків Leopard, 100 танків Marder, самохідні гаубиці та багато іншого. Важливим був би німецький закон про ленд-ліз, як це зробили США, і довгостроковий союз проти росії, переконаний він.

Посол визнав, що дратує своїми заявами багатьох людей у ФРН, але запевнив, що він насправді «дуже вдячний Німеччині за будь-яку допомогу».

Мельник є без перебільшення найвідомішим і найсуперечливішим послом іноземної держави в Берліні. Він виступав із гучними заявами ще задовго до війни, попереджував про неї, вимагав зброї та зупинки газогону «Північний потік - 2». Після початку агресії Мельник є постійним гостем токшоу, його цитують усі німецькі ЗМІ і навіть політики. Як стало відомо Укрінформу, через погрози главу української дипломатичної місії наразі охороняє поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-