Уряд не друкував грошей і має джерела для компенсації дефіциту бюджету — Шмигаль

Уряд не друкував грошей і має джерела для компенсації дефіциту бюджету — Шмигаль

Укрінформ
Уряд не друкував грошей. Для компенсації дефіциту бюджету є кілька джерел фінансування.

Про це під час інтерв’ю в ефірі телемарафону сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Ми не друкували грошей. Ми не переживаємо за гіперінфляцію. У нас є інструмент військових облігацій. Сьогодні відповідальний бізнес викуповує ці державні цінні папери з відповідним рівнем дохідності. На сьогодні вже більше 40 млрд гривень залучено в бюджет завдяки цьому інструменту. Це дає нам частину тих коштів, які допомагають компенсувати дефіцит бюджету», — зазначив Прем’єр-міністр.

Також, за його словами, наразі ведеться активна робота з міжнародними партнерами.

Читайте також: День війни з росією коштує Україні до $4 мільярдів – Шмигаль

«Історія всіх війн, принаймні за останні 100 років, демонструє, що жодна країна не може існувати сама в рамках свого бюджету. Завжди потрібна підтримка партнерів. Тому ми працюємо з країнами-партнерами України і міжнародними фінансовими організаціями — МВФ, ЄБРР, Світовим банком та іншими. І є ще міжнародні благодійні та гуманітарні організації, «Червоний хрест», ЮНІСЕФ та інші, які також сплачують певні кошти нашим громадянам», — сказав Шмигаль.

Читайте також: Уряд уже працює над новим планом Маршалла з відновлення України – Прем’єр

Всі ці джерела надходження коштів допомагають уряду України компенсувати той дефіцит бюджету, який виникає наразі внаслідок війни.

Як повідомлялося, за підрахунками Міністерства економіки, прямі одноразові втрати від російського вторгнення на сьогодні сягають 565 млрд доларів, також недоотримано 54 млрд доларів капітальних інвестицій. Україна потребує створення спеціального фонду відновлення економіки, аналогічного до європейських фондів розвитку та зіставного із ними за обсягом. Україна вже отримала близько трьох мільярдів євро фінансової допомоги від партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-