Туреччина розриває торговельні відносини з Ізраїлем - Ердоган

Туреччина розриває торговельні відносини з Ізраїлем - Ердоган

Укрінформ
Туреччина вважає дії Ізраїлю в секторі Гази геноцидом палестинського народу та припиняє з ним торговельні відносини.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав на 5-й конференції Міжпарламентської єрусалимської платформи, яка відбулася у Стамбулі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми розірвали наші відносини з Ізраїлем, зокрема в торговельному вимірі. Як оголосив наш міністр закордонних справ, ми їх розриваємо”, - сказав Ердоган.

При цьому він заявив про продовження рішучої боротьби ”з переконанням, що захист Єрусалиму означає захист людства, захист миру та захист поваги до різних вірувань”.

Турецький лідер звинуватив Ізраїль у геноциді палестинців.

Читайте також: Туреччина, Ірак, Катар та ОАЕ прокладуть новий торговельний маршрут з Азії у Європу

“Ніхто не може очікувати, що ми будемо мовчати про геноцид, поки наші палестинські брати чинили опір поодинці протягом 203 днів і поодинці захищали гідність усього людства”, - зазначив президент Туреччини.

Міжпарламентська єрусалимська платформа була започаткована дев'ять років тому під егідою турецько-палестинської групи дружби. Зараз нараховує близько 2 тисяч членів з різних країн.

Як повідомляв Укрінформ, Ердоган заявив, що палестино-ізраїльський конфлікт має закінчитися справедливим миром із гарантіями й Туреччина готова виступити гарантом у цьому процесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-