Гетманцев назвав кредит від МВФ добрим сигналом для потенційних інвесторів

Гетманцев назвав кредит від МВФ добрим сигналом для потенційних інвесторів

Укрінформ
Кредит від Міжнародного валютного фонду - це потужний сигнал інвесторам, які надалі будуть надавати гроші Україні на сприятливих умовах.

Про це в ефірі "Право на владу" сказав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кредит, який ми отримуємо від Міжнародного валютного фонду - це не просто гроші, це потужний сигнал інвесторам, які будуть надавати гроші Україні на сприятливих умовах. Ми маємо дуже дорогий державний борг, майже третина бюджету йде на виплату заборгованості та його обслуговування", - сказав Гетманцев.

Читайте також: МВФ, “банківський” закон та допомога від ЄС: Зеленський поговорив з Макроном

Він зазначив, що в середньостроковій перспективі цілком можливе припинення кредитування у МВФ та інших міжнародних кредиторів.

"В середньостроковій перспективі (відмова від кредитів МВФ, - ред.), можливо через 2-3 роки, ми вважаємо це можливим",- зауважив Гетманцев.

Як повідомляв Укрінформ, Україна в поточному році очікує отримати від МВФ два транші на загальну суму $3,5 мільярди. Україна виконала майже всі умови, які ставив МВФ для отримання кредиту, лишилось тільки підтримати у другому читанні законопроєкт про неповернення банків колишнім власникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-