Експорт зернових через морські порти України за 5 років подвоївся - АМПУ

Експорт зернових через морські порти України за 5 років подвоївся - АМПУ

Укрінформ
Обсяг експорту зернових культур через морські порти України упродовж останніх п'яти років збільшився майже удвічі - з 22 мільйонів до майже 44 мільйонів тонн.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу керівник відділу зовнішніх комунікацій та маркетингу Адміністрації морських портів України Максим Стрілецький.

"За останні п'ять маркетингових років обсяг експорту зерна через порти України збільшився майже в два рази - з 22 мільйонів 100 тисяч до 43 мільйонів 900 тисяч тонн. Такого результату досягнуто за рахунок істотної модернізації термінальних потужностей і портової інфраструктури в рамках реалізації проектів державно-приватного партнерства між АМПУ і бізнесом", - зазначив начальник Южненської філії державного підприємства «АМПУ» Максим Широков, виступаючи на IV Міжнародній конференції "Зернові термінали: нові проекти, обладнання та технології".

За словами Широкова, у цьому році в портах Южний, Бердянськ та Ольвія завершено будівництво трьох зернових терміналів. Завдяки цьому потужності з перевалки зернових зростуть ще на 6 мільйонів тонн. Причому досягнуто домовленості з бізнесом про інвестиції в розвиток терміналів і портової інфраструктури загальним обсягом 30 мільярдів гривень - при співвідношенні державних і приватних коштів 1:5.

Читайте також: В Укрзалізниці розповіли, що наразі стримує темпи перевезення зерна

Широков додав, що зараз триває реалізація спільних проектів з будівництва перевантажувальних комплексів, терміналів, реконструкції та будівництва причалів в Миколаївському, Чорноморському, Одеському, Маріупольському та Южненському портах.

Головними напрямками експортних поставок зерна через українські порти залишаються країни Азії, Близького Сходу і Північної Африки, в той час як країни ЄС зменшують імпорт зернових з України. Всього в портах України зараз діє 52 зернових термінали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-