Порошенко: Сьогодні вдалий час для малайзійських інвестицій в Україну

Порошенко: Сьогодні вдалий час для малайзійських інвестицій в Україну

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Малайзії у четвер зустрівся з представниками малайзійського бізнесу. 

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що бізнес-форуми дозволяють краще ознайомитися з перспективами та можливостями для співпраці, та висловив сподівання, що спільними зусиллями буде відкрито нову сторінку у двосторонньому економічному співробітництві.

Президент нагадав, що перший українсько-малайзійський бізнес-форум відбувся у Києві в 2003 році. «Багато часу минуло, однак зараз ми маємо багато можливостей», - підкреслив Порошенко.

За словами глави держави, однією із цілей його візиту до Малайзії є обговорення перспектив для посилення співробітництва між країнами. «Сьогодні вдалий час для малайзійських інвесторів прийти в Україну, де існують значні можливості в різних секторах економіки», - підкреслив він. Зокрема, перспективними є сільське господарство, інформаційні технології, космос та авіація, оборонно-промисловий комплекс, високотехнологічне виробництво. «Плануємо масштабну приватизацію державних підприємств на прозорій і конкурентній основі та реформу корпоративного управління», - наголосив Президент, зазначивши, що перелік цих об’єктів, зокрема, включає енергетичні компанії, порти та хімічні підприємства, залізничні, транспортні та авіаційні компанії тощо.

Порошенко ознайомив представників малайзійського бізнесу зі стратегією реформування України, зокрема, із першими результатами реформ: відновлення  макроекономічної стабільності, оздоровлення банківської системи, прогрес в проведенні реформи дерегулювання, скорочення кількості податків та зборів, зменшення числа планових і позапланових перевірок Державної податкової служби. З 2012 року Україна вже піднялася на 56 позицій в рейтингу ведення бізнесу. «Угода між Україною та ЄС про зону вільної торгівлі відкриває величезні можливості для інвесторів, і ми хотіли б запросити Вас скористатися ними. Україна могла б стати воротами для малайзійського бізнесу на ринок ЄС», - підкреслив Президент.

За словами глави держави, Малайзія в свою чергу може стати воротами для українського бізнесу в регіоні.

Порошенко підкреслив: «Є малайзійське прислів'я: «Гни бамбук, поки він паросток – зелений і росте». Україна також «паросток». І саме сьогодні треба інвестувати в Україну».

Глава держави також відзначив зацікавленість в отриманні досвіду малайзійських компаній в сфері передових інновацій та висловив сподівання, що найближчим часом почне працювати українсько-малайзійський торговий комітет. «Це дасть величезний імпульс для наших двосторонніх торгово-економічних відносин», - зазначив Порошенко, нагадавши, що в минулому році Малайзія посіла 10-е місце серед торгових партнерів України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

«Сьогодні у нас є хороша стартова позиція, щоб використати весь потенціал наших економічних відносин. Ми зацікавлені в тривалій та плідній співпраці з Малайзією», - наголосив глава держави. Малайзія може увійти в ТОП-3 українських торгових партнерів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, переконаний Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-