Запасів вугілля вистачить мінімум на місяць - Демчишин

Запасів вугілля вистачить мінімум на місяць - Демчишин

Укрінформ
Запасів вугілля на українських складах, зважаючи на обмеження постачання дефіцитного вугілля марки А із зони АТО та Російської Федерації, вистачить щонайменше на місяць. 

Про це в ході години запитань до уряду розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам обмежили постачання вугілля із неконтрольованих територій, а також із Російської Федерації. На даний момент запасів вугілля на наших складах та на складах наших електростанцій достатньо для того, щоб працювати протягом, щонайменше, місяця», - зазначив міністр.

За його словами, щоб забезпечити вугіллям українські теплоелектростанції,  тривають переговори з ПАР про поставки вугілля. Зокрема, 4 та 12 грудня з Південно-Африканської Республіки до України прибуде 248 тисяч тонн вугілля дефіцитних антрацитових марок. 

«На сьогодні вже в процесі доставки знаходиться два кораблі - 168 тисяч тонн для Центренерго, а також 80 тисяч тонн для теплоелектроцентралей», - поінформував Демчишин.

Нагадаємо, РФ припинила поставки до України дефіцитного антрацитового вугілля у зв'язку з припиненням поставок української електроенергії до Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-