Стефанчук провів зустріч з делегацією Світового конгресу українців

Стефанчук провів зустріч з делегацією Світового конгресу українців

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців на чолі з президентом Павлом Ґродом.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вдячний Світовому конгресу українців за підтримку у боротьбі з російською агресією», – зазначив він.

Стефанчук наголосив, що ворог може бути подоланий завдяки єдиним, скоординованим з Україною діям міжнародних партнерів, союзників і закордонного українства.

Водночас Голова ВР подякував за координацію української діаспори у світі, за просування нашої держави на міжнародній арені, поширення у світі правдивої інформації про Україну та наслідки російської збройної агресії.

«Окремо приділили увагу зусиллям, спрямованим на належне вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 в Україні», – акцентував посадовець.

Він пояснив, що передусім ідеться про визнання іншими країнами Голодомору геноцидом українського народу.

Окрім того, спікер підкреслив, що лише впродовж 2022-23 років 17 іноземних парламентів, ПАРЄ та Європарламент визнали Голодомор як явище геноциду українського народу.

«Світ має знати правду. Тому разом продовжуватимемо роботу для відновлення історичної справедливості», – резюмував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, делегація Світового конгресу українців перебуває з офіційним візитом в Україні з нагоди вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-1933.

Зустрічі із делегацією СКУ провели Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

23 листопада президент СКУ Павло Ґрод виступив на науковій конференції «90-ті роковини. Історія Голодомору-геноциду», яка відбулася на території Києво-Печерської Лаври.

Також провідники Світового конгресу українців вшанували пам'ять героїв, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну.

Фото: Ruslan Stefanchuk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-