У Києві керівники СКУ вшанували пам'ять героїв, які віддали свої життя за Україну

У Києві керівники СКУ вшанували пам'ять героїв, які віддали свої життя за Україну

Фото
Укрінформ
Провідники Світового конгресу українців (СКУ) у рамках свого візиту до Києва вшанували пам'ять героїв, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

Вшанування відбулося біля Стіни пам'яті полеглих за Україну, що також є стіною Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Стіна береже фото та імена полеглих захисників і захисниць, починаючи з 2014 року. Вона є меморіалом для скороботи тисяч родин, побратимів і всіх небайдужих людей.

До покладання квітів долучилися президент СКУ Павло Ґрод, віцепрезидент СКУ та президент Українського конгресового комітету Америки (УККА) Андрій Футей, перший віцепрезидент СКУ та Співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефан Романів, віцепрезидент СКУ у Східній Європі та Голова Союзу українців Румунії (СУР) Мирослав-Микола Петрецький, віцепрезидент СКУ у Північній Європі Роман Микитенко, президент Центрального союзу українських студентів Роман Ґрод, голова Місії СКУ в Україні Андрій Шевченко та директор Місії СКУ Сергій Касянчук.

Нагадаємо, делегація Світового конгресу українців перебуває з офіційним візитом в Україні з нагоди вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-1933.

Зустрічі із делегацією СКУ провели Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

23 листопада президент СКУ Павло Ґрод виступив на науковій конференції «90-ті роковини. Історія Голодомору-геноциду», яка відбулася на території Києво-Печерської Лаври.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-