Діаспора закликала НАТО допомогти Україні зупинити дестабілізацію Росією регіону Чорного моря

Діаспора закликала НАТО допомогти Україні зупинити дестабілізацію Росією регіону Чорного моря

Укрінформ
У зв’язку зі зростаючою дестабілізацією регіону Чорного моря з боку Росії та її погрозами іноземним торговельним суднам Світовий конгрес українців (СКУ) закликав країни-члени НАТО надати необхідну для перемоги України підтримку включно з далекобійними ракетами Taurus та ATACMS.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Конгресі висловили переконання, що лише повернення Криму до України забезпечить порядок, безпеку та дію міжнародного права в регіоні Чорного моря. 

«Путін очевидно розглядає Чорне море як сферу ексклюзивного впливу Москви. Спроби Росії заблокувати роботу українських морських портів та перервати комерційне судноплавство, так само як і агресивні дії відносно іноземних торговельних суден, рівнозначні тероризму. Чорноморські держави-члени НАТО, а також інші держави регіону, мають відновити порядок та забезпечити свободу судноплавства», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.   

Він наголосив, що Росія лишається глобальною загрозою, яку необхідно зупинити демонстрацією сили з боку НАТО та його союзників.

«Провокації з боку сумнозвісної російської Групи Вагнера проти Польщі та Балтійських держав, а також дестабілізація ситуації у Чорному морі – усе це елементи путінської стратегії, спрямованої на поширення хаосу та гібридної війни у Європі. Держави НАТО мусять рішуче реагувати на такі дії і діяти сміливо на підтримку України!», – додав пан Ґрод. 

Як повідомляв Укрінформ, 13 серпня російські військові відкрили попереджувальний вогонь по суховантажному судну Şükrü Okan під прапором Палау, що прямувало в український порт Ізмаїл. Міністерство закордонних справ України засудило провокативні дії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-