У Чорному морі російські війська відкрили попереджувальний вогонь по судну, що прямувало в Ізмаїл

У Чорному морі російські війська відкрили попереджувальний вогонь по судну, що прямувало в Ізмаїл

Укрінформ
Російські військові відкрили попереджувальний вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан" під прапором Палау, що прямував в український порт Ізмаїл.

Про це повідомляє міноборони РФ у Телеграмі

Інцидент стався 13 серпня близько 6:40 у південно-західній частині Чорного моря. 

Зазначається, що патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Василь Биків» виявив суховантажне судно «Сукра Окан» під прапором Палау, що прямував в український порт Ізмаїл.

«На вимогу зупинки для огляду на перевезення заборонених вантажів капітан суховантажу не відреагував. Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля було відкрито попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, з метою огляду суховантажного судна з борту патрульного корабля «Василь Биков» було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських військовослужбовців.

Читайте також: Росія у Чорному морі вимикає датчики на своїх суднах, які перевозять незаконні вантажі - експерт

За результатами радіопереговорів, як заявили в російському міноборони, судно застопорило хід, а російська оглядова група висадилася на суховантажне судно. Після завершення роботи оглядової групи на борту «Сукра Окан» судно продовжило рух до порту Ізмаїл.

Як повідомляв Укрінформ, керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники намагаються різними способами захистити свої кораблі у Чорному морі, використовуючи для цього і цивільні судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-