Делегація Світового конгресу українців прибула у Вільнюс на саміт НАТО

Делегація Світового конгресу українців прибула у Вільнюс на саміт НАТО

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод і регіональний віцепрезидент Віра Коник прибули з робочим візитом до Вільнюса для участі у саміті НАТО, який відбудеться у литовській столиці 11-12 липня.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«У литовській столиці стільки українських прапорів, що я відчуваю себе ніби в Україні. Дякую народу та уряду Литви за рішучу підтримку України і символами і справами. Ми закликаємо всіх лідерів НАТО прийняти правильне рішення і цього тижня запропонувати Україні вступ до НАТО», — поділився першими враженнями Ґрод. 

У столиці Литви Президент СКУ провів традиційну зустріч з українською громадою про підтримку України у найважчі часи новітньої історії. 

Разом Вірою Коник Павло Ґрод долучився до громадської акції за вступ України в НАТО. Він подякував активним українцям та друзям України за численні заходи на вулицях міста.  

«Я переконаний, що Росія впаде. Питання є коли і скільки втрат понесуть українці. Тому дуже важливо, щоби нагально, у вівторок та середу, країни НАТО надали членство Україні в НАТО. Україна має бути в НАТО!»  — заявив під час масової акції лідер СКУ. 

На дні саміту запланована низка важливих зустрічей проводу СКУ зі світовими політиками, дипломатами та громадськими діячами країн-членів НАТО. 

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців запустив всесвітню адвокаційну кампанію #UkraineInNATO та закликає всі українські громади, організації, українців та друзів України за кордоном долучатися до ініціативи.

Крім того, СКУ звернувся з офіційним листом до Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга напередодні саміту організації у столиці Литви та закликав розпочати формальний процес вступу України до Альянсу.

Європейський конгрес українців (ЄКУ) також закликав Генсека Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга підтримати вступ України до НАТО на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня.

Фото: Ukrainian World Congress / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-