Європейський конгрес українців закликав Столтенберга підтримати вступ України до НАТО

Європейський конгрес українців закликав Столтенберга підтримати вступ України до НАТО

Укрінформ
Європейський конгрес українців (ЄКУ) звернувся до Генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга із закликом підтримати вступ України до НАТО на саміті у Вільнюсі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відкритому листі ЄКУ.

У Конгресі наголосили, що разом з повномасштабним військовим вторгненням в Україну неодноразові серйозні російські провокації проти країн-членів НАТО і не членів Альянсу ставлять під загрозу не лише суверенітет і територіальну цілісність європейських союзників, а й довгострокову життєздатність усіх трансатлантичних структур безпеки.

«Для того, щоб Україна могла швидко та ефективно боротися з невиправданою, геноцидною війною російської агресії, Європейський конгрес українців закликає країни НАТО підтримати #UkrainelnNATO під час Саміту НАТО 11-12 липня в Литві, а Альянс – прискорити надання критично важливої ​​безпекової допомоги для України», – йдеться в листі.

Читайте також: Президент СКУ: Глобальна безпека можлива лише з Україною в НАТО

У ЄКУ зауважили, що, оскільки Росія впродовж останніх 16 місяців веде повномасштабну агресію проти України, українці взяли на себе захист східного флангу НАТО, фактично перетворивши свою країну на члена Альянсу. Україна завершила перехід від армії радянського зразка до армії НАТО, і таким чином продемонструвала практичну сумісність зі стандартами НАТО.

«Останні політичні потрясіння і нестабільність в Росії ще більше посилюють аргументацію на користь того, щоб союзники по НАТО озброїли Україну всіма інструментами, необхідними для перемоги в цьому несправедливому конфлікті. Відповідно до попередніх заяв про підтримку амбіцій України щодо членства в НАТО, зроблених після Бухарестського саміту 2008 року, ЄКУ також сподівається, що Альянс надасть Україні тверді зобов'язання щодо її членства в НАТО під час майбутнього Вільнюського саміту», – додали у Європейському конгресі українців.

Нагадаємо, Український конгресовий комітет Америки (УККА), який є членом Світового конгресу українців, закликав США підтримати вступ України до НАТО на саміті у Вільнюсі та виступив за прискорення надання допомоги для України з боку Північноатлантичного альянсу. 

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців запустив всесвітню адвокаційну кампанію #UkraineInNATO. СКУ закликає всі українські громади, організації, українців та друзів України за кордоном долучатися до ініціативи.

Саміт лідерів НАТО, на якому Україна розраховує отримати чіткий сигнал про готовність приєднатися до Північноатлантичного альянсу, відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-