У США діаспора закликала підтримати вступ України до НАТО

У США діаспора закликала підтримати вступ України до НАТО

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) закликав США підтримати вступ України до НАТО на саміті у Вільнюсі та виступив за прискорення надання допомоги для України з боку Північноатлантичного альянсу. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Світового конгресу українців.

«Десятиліттями НАТО служило ефективним оплотом проти радянської експансії. Те, що Російська Федерація стала подібною державою-агресором, що призвело до дестабілізації європейського континенту, є доказом незмінної важливості НАТО як для Сполучених Штатів, так і для Європи як запобіжника проти тривалого російського експансіонізму», – йдеться у зверненні УККА.

В організації переконані, що вторгнення Росії в Україну, а також постійні провокації проти країн-сусідів НАТО, а також членів альянсу доводять, що дії Росії становлять загрозу для усіх трансатлантичних структур безпеки. 

Читайте також: Президент СКУ: Глобальна безпека можлива лише з Україною в НАТО

Водночас в УККА зауважили, що за 16 місяців повномасштабної війни Україна стала де-факто членом НАТО, адже захищає східний фланг альянсу. Крім того, ЗСУ майже завершили перехід від радянської армії до війська стандартів Північноатлантичного альянсу.

«Згідно з попередніми заявами УККА про підтримку прагнень України вступити в НАТО після саміту 2008 року в Бухаресті, УККА також очікує, що під час майбутнього Вільнюського саміту Альянс надасть Україні чітке зобов’язання щодо членства України в НАТО», – підсумували в діаспорній організації.

Український конгресовий комітет Америки (Ukrainian Congress Committee of America) – безпартійна неприбуткова організація, яка репрезентує українську громаду Сполучених Штатів Америки, є членом Світового конгресу українців.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців запустив всесвітню адвокаційну кампанію #UkraineInNATO. СКУ закликає всі українські громади, організації, українців та друзів України за кордоном долучатися до ініціативи.

Саміт лідерів НАТО, на якому Україна розраховує отримати чіткий сигнал про готовність приєднатися до Північноатлантичного альянсу, відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-