У Парижі відбулася імерсивна виставка «Україна: рік незламності, культура опору»

У Парижі відбулася імерсивна виставка «Україна: рік незламності, культура опору»

Фото, відео
Укрінформ
У галереї Гранд Пале у Парижі 20 лютого відбулася імерсивна виставка «Україна: рік стійкості, культура опору», на якій представили шедеври Тараса Шевченка та художниці Марії Примаченко, а також кадри журналістського фото війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Франції.

Виставку створено до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну за ініціативи Посольства України у Франції у партнерстві з Посольством Канади у Франції та Гранд Пале (Grand Palais Immersif).

У своїй інавгураційній промові Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко подякував Франції, її народу та владі за підтримку та солідарність з Україною, зазначивши, що український народ вічно зберігатиме цю вдячність у своєму серці.

Посольство висловило щиру подяку президенту асоціації національних музеїв Гранд Пале Крісу Деркону за його теплу промову, генеральному директору Гранд Пале Іммерсів Рое Аміт і його команді за довіру до українського мистецтва, послу Канади у Франції Стефану Діону і Канадському культурному центру за підтримку, без якої не сталося цього проєкту.

Читайте також: У Парижі відкрили виставку «Мистецтво стійкості. Український дизайн та ремесла»

За повідомленням, створена канадсько-українською творчою командою у складі присутніх у залі Валерія Костюка та Наталії Делієвої, Таїсі Поди, виставка сьогодні зібрала понад 2500 осіб, серед яких посли, дипломатичний корпус, військові аташе іноземних країн, директори французьких музеїв, представники ЮНЕСКО та французької публічної адміністрації та просто друзі України.

Читайте також: У Франції пройшов Тиждень української драматургії

«Така велика кількість присутніх гостей, високий рівень представництва та інтерес до України, який доповнювався високою оцінкою творів української спадщини з боку французької публіки, яка прийшла висловити свою щиру солідарність з українським народом, була найкращою винагородою для нас в цей день», – додали у Посольстві.

У Парижі відбулася імерсивна виставка «Україна: рік незламності, культура опору» / Фото: Посольство України у Франції

Зауважимо, що вперше виставка була представлена на Українському фестивалі Bloor West Village в Торонто у вересні 2022 року.

Серія цих виставок створена Kostyuk Productions та Першим благодійним театральним фондом у співпраці з Національним музеєм Тараса Шевченка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Телемережі Контакт TБ та Міжнародного фонду «Відродження». У створенні брали участь продюсери – Валерій Костюк та Наталія Делієва, Креативна директорка RockNLight Multimedia Таїсія Пода та композитор Тимур Полянський.

Партнери заходу в Парижі: Культурно-інформаційний центр Посольства України у Франції, Асоціація друзів української культури у Франції та Канадський культурний центр у Франції.

Нагадаємо, за ініціативи Культурного центру України у Франції та Франко-української асоціації «Ідеї без Кордонів» у Парижі відбулася прем’єра моновистави «Отвєтка.ua», присвяченої загиблому у війні з росією українському оперному виконавцю, Герою України Василю Сліпаку.

Фото: Посольство України у Франції / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-