У Парижі відбулася прем’єра моновистави, присвяченої Василю Сліпаку

У Парижі відбулася прем’єра моновистави, присвяченої Василю Сліпаку

Фото
Укрінформ
За ініціативи Культурного центру України у Франції та Франко-української асоціації «Ідеї без Кордонів» у Парижі відбулася прем’єра моновистави «Отвєтка.ua», присвяченої загиблому у війні з росією українському оперному виконавцю, Герою України Василю Сліпаку.

Як передає Укрінформ, про це Культурний центр України у Франції (Centre Culturel d'Ukraine en France) повідомив у Фейсбуці.

«Зала була наповнена українцями та друзями Василя, а показ був дуже влучним та чутливим, половина глядачів сиділа зі сльозами на очах», – ідеться в дописі.

Зауважується, що примітним є те, що доля цієї вистави почалася з перегляду режисером «Отвєтка.ua» Богданом Чернявським кадрів із відео виступу Василя саме у залі Centre Culturel d'Ukraine en France, де Василь неодноразово виступав із благодійними концертами та збирав і згуртовував усю українську громаду Франції.

«Саме його ім’я зараз носить Культурно-інформаційний центр Посольства. Саме його ми багато років згадуємо як Великого Героя України, який досі залишається прикладом хоробрості і мужності для багатьох з нас. Згадуємо і всіх наших полеглих воїнів, які покидають своє звичне життя для захисту нашої Батьківщини», – йдеться в повідомленні.

Культурний центр України у Франції висловив окрему подяку людям, які зробили цю незабутню подію можливою: авторці даної вистави – Неді Нежданій, яка, на жаль, не змогла приєднатись до перегляду, режисеру, заслуженому артисту України – Богдану Чернявському, а також артистці театру та кіно – Ользі Чернявській.

Василь Сліпак був відомим оперним співаком, жив і працював у Франції, проте після початку війни на сході приїхав та став на захист України.

Доброволець з позивним «Міф» воював у Пісках біля Донецького аеропорту, брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

Загинув 29 червня 2016 року у бою від кулі снайпера біля смт Луганське Бахмутського району. Нагороджений орденами «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка», також Василю Сліпаку надано звання Герой України.

Нагадаємо, у січні завершилися тріумфальні гастролі Національної опери України у Парижі. Понад два тижні «Жізель» у супроводі паризького оркестру Promethee збирала аншлаги та овації у Théâtre des Champs-Élysées.

Фото: Centre Culturel d'Ukraine en France / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-