У Франції пройшов Тиждень української драматургії

У Франції пройшов Тиждень української драматургії

Фото
Укрінформ
У Парижі під гучні оплески повної зали глядачів завершився Тиждень української драматургії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Українського інституту.

За повідомленням, захід, організований в межах Printemps Ukrainien / Українська Весна спільно з паризьким театром Lavoir Moderne Parisien, передбачав читання 12-ма французькими акторами шести п’єс українських драматургів, які були перекладені з української на французьку спеціально для тижня драматургії за ініціативи команди Української Весни.

Зокрема, в межах заходу глядачам представили такі п’єси: «Сім перших робіт Аліни» і «Я норм» Ніни Захоженко, «Крізь шкіру» Наталії Блок, «Слава героям» Павла Ар’є, «Сповідь українки» Маші Ісакової та «Мина Мазайло» Миколи Куліша.

Тиждень української драматургії завершився лекцією Ірини Чужинової в Сорбонні про історію українського театру і театру «Березіль».

Театр Lavoir Moderne Parisien – це мистецький центр, де поєднують класику та сучасність. Колектив театру прагне втілювати нові підходи до вистав через поєднання музики, танцю, поезії, цифрового та сучасного мистецтва.

Українська Весна є ініціативою Українського інституту в партнерстві з Посольством України у Франції та відбувається за підтримки Благодійного фонду Dofa fund: cultural networking та USAID – US Agency for International Development.

Нагадаємо, у Парижі завершуються тріумфальні гастролі Національної опери України – понад двох тижні «Жізель» у супроводі паризького оркестру Promethee збирала аншлаги та овації у Théâtre des Champs-Élysées.

Фото: Український інститут / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-