СКУ зібрав через United with Ukraine 40 млн дол. для захисників України

СКУ зібрав через United with Ukraine 40 млн дол. для захисників України

Відео
Укрінформ
Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод повідомив, що через платформу United with Ukraine від початку повномасштабної агресії рф вдалося зібрати 40 мільйонів доларів, які вже майже всі передали на обладнання і спорядження для захисників України.

По це він розповів під час брифінгу в Укрінформі на тему: «Діяльність Світового конґресу українців з початку повномасштабного вторгнення рф: допомога ЗСУ».

“Найбільше СКУ звертає увагу на підтримку захисників України. І тому ми розпочали з початку війни кампанію United with Ukraine. І за ці останні 10 місяців ми назбирали 40 мільйонів доларів і вже майже все ми передали в обладнання і спорядження для захисників України”, - сказав Ґрод. 

За його словами, на кожному етапі потреби та запити змінюються.

"Спочатку ми почули прямо від тероборони, що їм потрібні були бронежилети, каски. І ми саме відгукнулися, десятки тисяч ми тих закуповували та надсилали організовано через структуру тероборони. Тоді ми зрозуміли, що потрібні були такі речі, як комунікаційної системи, треба було генератори, треба було інші речі, як, наприклад, дрони для наших захисників. І щойно ми повернулися з візиту в Україні, де ми насамперед передали великий пакет цього спорядження", - розповів президент СКУ. 

Читайте також: Президент СКУ отримав орден за підтримку України та волонтерську діяльність

Також, за його словами, делегація СКУ хотіла поспілкуватися і як з провідниками військового сектору, так і з рядовими військовими та волонтерами, щоб почути, які в них є потреби сьогодні, щоб діаспора могла далі продовжувати цю збірку фондів для підтримки захисників України.

Нагадаємо, в Україні перебувала очолювана Павлом Ґродом делегація СКУ. Під час візиту він, зокрема, обговорив із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр подальшу співпрацю між СКУ та міністерством. Також він зустрівся з генерал-майором Ігорем Танцюрою – командувачем Сил територіальної оборони України Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-