Президент СКУ отримав орден за підтримку України та волонтерську діяльність

Президент СКУ отримав орден за підтримку України та волонтерську діяльність

Фото
Укрінформ
Президента Світового конгресу українців (СКУ) Павла Грода нагороджено орденом Гетьмана Петра Сагайдачного I-го ступеня за вагому підтримку та значний внесок у зміцнення обороноздатності України та волонтерську діяльність.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Орден пану Гроду вручив начальник Академії начальник сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, Генерал-лейтенант Павло Ткачук під час візиту до навчального закладу делегації СКУ.

«Велику роль у сьогоднішній війні відіграє підтримка міжнародної спільноти. Дякую Світовому конгресу українців за їхню працю. Ці зусилля приведуть до перемоги над нашим запеклим ворогом –  російським окупантом», – наголосив Ткачук.

Павло Грод подякував військовослужбовцям за те, що вони з 2014 року хоробро захищають Україну та всім, хто невтомно працює для наближення перемоги.

Зауважується, що з 2014 року Академія підготувала сотні тисяч захисників України. 

«Від імені Світового конгресу українців хочу скласти низький уклін і висловити велику вдячність Академії. Ви запалюєте душі та серця всіх Українців, як в Україні, так і по всьому світі. Міжнародна підтримка надходить до України завдяки вам,  українським захисникам», –  зазначив він.

Також під час зустрічі Ткачуком йшлося про підготовку офіцерських кадрів для Збройних Сил України, шляхи підтримки з боку світових українців для України та її війська, кампанію СКУ UniteWithUkraine, мета якої – збирати кошти, закуповувати амуніцію та тактичну медицину для захисників України, а також інформаційний, дипломатичний та економічний фронт боротьби з російськими окупантами.

Крім того, учасники зустрічі вшанували урочистим покладанням квітів і хвилиною мовчання пам’ять полеглих українських воїнів.

Нагадаємо, Павло Грод, який очолював делегацію СКУ, що перебувала з візитом в Україні, обговорив із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр подальшу співпрацю між СКУ та міністерством.

Також президент СКУ зустрівся з генерал-майором Ігорем Танцюрою – командувачем Сил територіальної оборони України Збройних сил України.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-