Президент СКУ провів зустріч з прем’єр-міністром Хорватії

Президент СКУ провів зустріч з прем’єр-міністром Хорватії

Укрінформ
Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод під час перебування на чолі делегації СКУ на Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи у Загребі зустрівся з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Очільник СКУ від імені світової української спільноти подякував прем’єр-міністру Пленковичу, який відомий як великий друг України, за непохитну підтримку Хорватією України та її народу, а також за надання притулку та опіку тисячам українських біженців.

«Українців і хорватів пов’язує спільна історія і спільний досвід. Шляхи наших народів до свободи, незалежності та євроатлантичної спільноти також досить схожі. Хорватська війна за незалежність 1991-1995 років дуже нагадує нинішню війну в Україні. Тоді Хорватії вдалося дати відсіч значно більшому супротивнику, відновити країну та досягти інтеграції в ЄС і НАТО. Мабуть, хорвати краще за всіх розуміють українців, і тому хорватський досвід для українців – особливо важливий», – наголосили в Конґресі.

Читайте також: Президент СКУ вважає донесення правди найкращим способом боротьби з пропагандою

За повідомленням, під час зустрічі лідери обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України, консолідацію європейських зусиль у протидії російській агресії, дезінформації та пропаганді, притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності за звірства, скоєні в Україні, а також низку питань, важливих для української громади в Хорватії.

Читайте також: СКУ працює над посиленням політичного впливу української діаспори у Латинській Америці

Після зустрічі Андрей Пленкович і Павло Ґрод приєдналися до хорватських та українських урядовців і лідерів української громади на офіційній церемонії відкриття Українського дому в Загребі.

«Українці в усьому світі вдячні Прем’єр-міністру Пленковичу та народу Хорватії за їхню підтримку та за всі їхні зусилля, спрямовані на те, щоби допомогти Україні вистояти в ці важкі часи. Ми цінуємо й ніколи не забудемо цю підтримку!» – сказав Павло Ґрод.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Світового конґресу українців під час візиту делегації СКУ до Хорватії провів зустріч із представниками СКУ від країн Східної Європи та запрошеними гостями.

Перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи відбувався у Загребі 24 – 25 жовтня. До участі в заході були запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки й Азії.

Фото: СКУ, Paul Grod / Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-