СКУ працює над посиленням політичного впливу української діаспори у Латинській Америці

СКУ працює над посиленням політичного впливу української діаспори у Латинській Америці

Укрінформ
Українській діаспорі у країнах Латинської Америки слід суттєво посилити свій вплив на місцевих політиків.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод під час першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У Південній Америці велика українська діаспора. Вона старша й значно менш політична, зосереджуючись на культурній складовій, фестивалях... Мета СКУ – працювати у цих країнах, аби зробити цю діаспору значно більш політично впливовою”, – сказав Ґрод.

Читайте також: У Загребі відкрили Український дім

Він зауважив, що любов до України й української культури "не завжди йдуть разом із хорошим розумінням сучасної геополітики”.

На думку президента СКУ, аби змінити це, лідерам думок обов’язково слід просувати проукраїнські наративи місцевою мовою та з урахуванням локальної культури. “Саме на цьому СКУ зосереджує свої зусилля: аби у Бразилії був (проукраїнський – ред.) наратив бразильською мовою, в Німеччині - німецькою тощо”, – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі відбувається перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-