Участь у парламентському саміті Кримської платформи візьмуть понад 40 делегацій — Кондратюк

Участь у парламентському саміті Кримської платформи візьмуть понад 40 делегацій — Кондратюк

Укрінформ
Участь у Першому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи візьмуть понад 40 парламентських делегацій і п'ять парламентів.

Як передає Укрінформ, про це заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомила у Фейсбуці.

"Разом з парламентською делегацією і Русланом Стефанчуком готуємось до Першого парламентського саміту Кримська платформа, який відбудеться 24-25 жовтня в Загребі! Це потужний політичний сигнал підтримки України", — зазначила вона.

Так, за словами Кондратюк, 42 парламентські делегації і п'ять парламентів представлені двома палатами (Бельгія, Чехія, Ірландія, Польща, Румунія), що свідчить про "мультипартійну підтримку" України.

Участь у саміті також візьмуть п'ять представників міжнародних парламентських організацій та асамблей і понад 200 акредитованих журналістів.

Для проведення заходу здійснюється підготовка спеціальних подій за участю громадських організацій, Кримської платформи, експертів, правозахисників, а також презентації фільму, присвяченого політичному в‘язню кремля Наріману Джелялу.

"За результатами саміту готується спеціальна Резолюція", — наголосила Кондратюк.

Читайте також: У межах Кримської платформи омбудсмени 50 країн обговорять звільнення бранців Кремля

Як повідомляв Укрінформ, Перший парламентський саміт Кримської платформи відбудеться у столиці Хорватії – місті Загреб 24-25 жовтня.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що за результатами Першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи буде ухвалена резолюція з питань Криму та реформування глобальної системи безпеки.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-