Стефанчук розповів, про що буде резолюція Першого парламентського саміту Кримської платформи

Стефанчук розповів, про що буде резолюція Першого парламентського саміту Кримської платформи

Відео
Укрінформ
За результатами Першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи буде ухвалено резолюцію з питань Криму та реформування глобальної системи безпеки.

Про це заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату ВР.

За словами спікера, цей саміт є важливою ланкою на етапі втілення стратегічних рішень очільників країн світу безпосередньо на рівні світових парламентів.

"Ці рішення мають втілюватися в життя через прийняття законодавчих актів. Тому важливо, щоб спікери парламентів країн світу мали можливість обговорити як кримське питання в цілому, так і провести дискусії про систему глобальної безпеки. Це, фактично, продовження тієї розмови, яку ми почали разом з колегами на зібранні спікерів G7", — підкреслив Стефанчук.

Він зауважив, що рішення саміту спікери будуть продукувати на рівні своїх парламентів, а це "важлива підтримка України на рівні прямої представницької демократії".

Стефанчук також поінформував, що за результатами заходу буде ухвалена відповідна резолюція.

"Зараз ця резолюція опрацьовується разом з тими партнерами, які вже заявили про свою участь. Вона буде починатися з питань Криму і, зокрема, зачіпатиме питання, що пов'язані з реформуванням глобальної системи безпеки в світі", — пояснив Стефанчук.

Читайте також: Кондратюк запросила країни G19 на Перший Парламентський саміт Кримської Платформи - без росії

Він також наголосив: "Крим — це яскравий приклад того, як почали нехтуватися закони і принципи міжнародного права. Для нас дуже важливо, щоб ця тенденція була зупинена, і Крим повернувся додому, в Україну".

Як повідомлялося, станом на початок жовтня понад 30 спікерів парламентів та керівників міжпарламентських об’єднань та асамблей підтвердили участь у Першому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, який відбудеться 24-25 жовтня 2022 року у Хорватії, м. Загреб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-