В Аргентині діаспора помолилася за мир в Україні

В Аргентині діаспора помолилася за мир в Україні

Фото
Укрінформ
У Базиліці в місті Лухань, в одному з найбільших католицьких центрів – святинь Аргентини та Латинської Америки – українці й аргентинці помолилися за мир в Україні та за закінчення розпочатої росією війни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Аргентинській Республіці.

За повідомленням, учасники молитовного заходу висловили вдячність українським захисникам, які протистоять російській навалі, а також віддали шану загиблим героям, засудили злочини кремля та російських військових в Україні.

Читайте також: Аргентина надіслала другу партію гумдопомоги для українських біженців

Також було висловлено надію на скорішу перемогу України, звільнення всіх тимчасово захоплених територій, закінчення розв’язаної росією кривавої війни та мир для України.

Диппредставництво подякувало всім, хто приєднався до молитви, зокрема депутатам Почесної дорадчої ради міста Лухана, Блоку разом Лухан та Про Лухан, керівникам та членам українських громадських організацій Аргентини, Скаутській організації «Пласт», Української центральної Репрезентації, Організації української молоді, Українському товариству «Відродження», Українському культурному товариству «Просвіта», Фундації імені Тараса Шевченка, Українському культурному громадському товариству м. Росаріо «23 серпня» та ін.

Читайте також: У столиці Аргентини українська «Просвіта» розпочала новий навчальний рік

Також щира вдячність висловлена Українській греко-католицькій Церкві в Аргентині, зокрема Єпископу Української греко-католицької єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, Владиці Даниїлу Козлинському за молитву та за чудову організацію.

Нагадаємо, у березні українська громада Аргентини організувала марш єдності на підтримку України, що здійснив символічну ходу від Травневої площі до обеліска в Буенос-Айресі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Фото: Embajada de Ucrania en la Argentina / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-