У столиці Аргентини українська «Просвіта» розпочала новий навчальний рік

У столиці Аргентини українська «Просвіта» розпочала новий навчальний рік

Фото
Укрінформ
У центральному домі Українського культурного товариства «Просвіта» в Буенос-Айресі відбулося відкриття 2022 навчального року, яке розпочалося внесенням державних прапорів, прапору товариства та вшануванням полеглих захисників України, а також виконанням гімну Аргентини.

Про це Укрінформу повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич.

«Після короткого роздуму про поточні події в Україні, були представлені викладачі та заслухані свідчення українських студентів, оскільки наразі співпрацюють дві модальности: віч-на-віч та віртуальна. Також було представлено відео з декламуванням віршів студентами віртуальних курсів, що викладаються протягом тижня, та інтерпретацією пісні солістки Габрієли Веретки», – розповів він.

За словами Хав'єра Апонюка Савича, після кількох слів голови товариства архітектора Юрія Данилишина четверо вчителів продекламували вірш, пов’язаний із важкими часами, які переживає Україна. Емоційну церемонію завершив Гімн України у виконанні всіх присутніх.

Товариство «Просвіта» подякувало всім викладачам, котрі кожного року долучаються до цієї нелегкої справи: щотижня виховувати в любові до української культури.

Нагадаємо, у лютому Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентинській Республіці надіслало лист президенту Аргентини з проханням солідарності з Україною на тлі російської агресії.

Фото: Roman Danylyszyn / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-