Данілов обговорив із представниками СКУ перспективи співпраці у протидії гібридній агресії РФ

Данілов обговорив із представниками СКУ перспективи співпраці у протидії гібридній агресії РФ

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов обговорив із представниками Світового конґресу українців перспективи співпраці у питаннях протидії російській гібридній агресії, зокрема в інформаційній сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр РНБО.

Відбувся обмін думками щодо внутрішньої ситуації в Україні у контексті російської агресії, перебігу реформ та підтримки нашої держави на міжнародній арені.

Йшлося також про небезпеку «Північного потоку-2» для України і Європи у цілому.

"Російська агресія – це виклик усьому світові. Але тимчасово окуповані території Криму, частини Донецької та Луганської областей обов’язково повернуться під контроль України", - заявив секретар РНБО України.

Читайте також: Українці за кордоном є рушійною силою для популяризації держави - Шмигаль

Своєю чергою, президент СКУ Павло Грод заявив, що конгрес веде активну просвітницьку роботу, докладає усіх зусиль до підтримки України, зокрема її європейських та євроатлантичних прагнень, та протидії російській пропаганді. «Ми прагнемо розбудувати «український світ» на противагу «руському миру», - сказав Грод.

Він також висловив готовність СКУ долучитися до роз’яснення санкційної політики України за її межами, зазначив, що конгрес підтримує запровадження санкційних обмежень і вітає початок роботи Кримської платформи.

Данілов подякував СКУ за підтримку та активну позицію стосовно відстоювання інтересів України за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети – деокупації Криму й повернення його Україні.

Учасники платформи у спільній декларації за результатами саміту підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі з керівництвом Світового конґресу українців (СКУ) обговорив, зокрема, питання залучення інвестицій в Україну та спільну роботу в межах Кримської платформи.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-