У Фінляндії оголосили призерів конкурсу читців української поезії

У Фінляндії оголосили призерів конкурсу читців української поезії

Укрінформ
У Фінляндії оголосили призерів усефінляндського фестивалю читців української поезії «Хвилі чисті», що проводився серед українців, які тимчасово або постійно проживають у Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Український театр Фінляндії.

Призери:

  • Диплом переможця у номінації «Симпатія членів журі» отримала Катерина Міхайлова, студентка університету з м.Нівала, за вірш С.Жадана «Він був листоношею в Амстердамі»
  • Третє місце посіли два виконавці. Диплом переможця III-го ступеня отримала Ольга Василенко, молода мама з м.Гельсінкі, за вірш В.Баранова «Українці мої». Також, Диплом переможця III-го ступеня отримала Юлія Білозор, садівник з м.Сауво, за вірш Т.Шевченко «До Основ'яненка».
  • Диплом переможця II-го ступеня отримала Уляна Бурдіна, студентка з м.Туусула за уривок з роману у віршах Л.Костенко «Маруся Чурай».
  • Диплом переможця I-го ступеня отримала Наталка Шевчук, медсестра з м.Гельсінкі, за вірш Л.Українки «Contra spem spero!».

Зауважується, що всі призери отримали дипломи, подяку Надзвичайного та Повноважного Посла України у Фінляндії Ольги Дібрової, а від Товариства українців у Фінляндії призери отримали чудові книги, збірки віршів відомих українських поетів з автографами.

Нагадаємо, у Фінляндії до річниці незалежності України провели турнір з мініфутболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-