У Фінляндії до річниці незалежності України провели турнір з мініфутболу

У Фінляндії до річниці незалежності України провели турнір з мініфутболу

Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії (ТУФ) провело турнір з мініфутболу, присвячений 30-річчю незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це ТУФ повідомило у Фейсбуці.

«Ми були дуже раді вітати на турнірі команди не лише столичного регіону, а ще й українських футболістів інших міст. Всього в турнірі взяло участь п’ять команд: Trident (м. Лайтіла), Цинічні Бандери (м. Гельсінкі), Козаки (м. Каріс), NJ Rebar (м. Гельсінкі) та Збірна ентузіастів футболу (м. Гельсінкі)», – йдеться в повідомленні.

Організатори розповіли, що в результаті безкомпромісної боротьби Кубок Товариства Українців у Фінляндії здобула команда Козаки, на чолі з капітаном Михайлом Гордієнко.

Друге місце в команди Trident, капітан Олександр Рябий. Третє місце – команда Цинічні Бандери, капітан Ілля Пивовар. Кубок «Найкращий нападаючий» отримав Михайло Гордієнко. Кубок «Найкращий воротар» отримав Віталій Чалий.

У церемонії нагородження команд та кращих гравців взяли участь другі секретарі Посольства України в Фінляндії Вікторія Конончук та Даніїл Кононенко. Вікторія також зачитала лист-привітання Надзвичайного і Повноважного Посла України у Фінляндській Республіці Ольги Дібрової.

«Своєю нестримною енергією та завзятістю нашим гравцям та вболівальникам навіть вдалося розігнати дощові хмари, що так ліниво-мрійливо спостерігали за грою з самого ранку. Проте вже під час турніру, усі присутні насолоджувалися не лише теплою атмосферою, а ще й купалися в теплих сонячних промінчиках. З цим самим теплом в серцях ми разом розгорнули 30-метровий прапор України. За допомогу в цій справі ми дуже вдячні нашим Пластунам», – йдеться в повідомленні.

Режисер Українського театру Фінляндії Ігор Фрей звернувся до учасників змагань та уболівальників з привітанням та запрошенням до участі в роботі театру.

Зауважується, що дана подія стала початком підготовки у створенні команди для прийняття участі у наступному ювілейному Х Чемпіонаті Світу серед українських діаспорних команд та інших футбольних та футзальних турнірів, які будуть проводитися.

«За чудову організацію цього заходу хочемо подякувати сім’ї Гончаренків - Валерію і Людмилі та їхньому сину Євгену. Окремо вдячність Сергію Шевченку, котрий забезпечив поле для гри та безпечні умови для гравців та уболівальників. Турнір відбувся завдяки вашій злагодженій командній роботі», – додали організатори.

У ТУФ висловили впевненість, що проведення таких заходів сприяє згуртуванню громади, а також залученню нових членів Товариства Українців у Фінляндії.

Нагадаємо, Товариство Українців у Фінляндії запросило охочих долучитися до святкування 30-ї річниці незалежності України, що відбудеться 29 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-