Українські канадці привітали вручення Томоса Православній церкві України

Українські канадці привітали вручення Томоса Православній церкві України

Укрінформ
Передача Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України є вкрай важливою подією для українців усіх віросповідань.

Таку думку висловила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні - епохальний день для усіх українців, незалежно від їх віри чи релігії. Отримавши Томос про автокефалію, Православна церква України займає належне їй місце серед Православних церков світу”, - сказала Хичій.

Читайте також: Філарет: Українську церкву визнають патріархатом

Вона наголосила, що на визнання світом незалежності Православної церкви України “український народ очікував протягом багатьох десятиліть”.

“Сьогодні, напередодні Різдва, починається нова глава історії України”, - зазначила президент КУКу.

Читайте також: Томос має велике значення як для УПЦ, так і для Української держави - Філарет

Як повідомлялося, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

Читайте також: Філарет: Захоплення храмів УПЦ МП - не наш шлях

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-