У Португалії українці виступили із закликом визнати дії РФ у Керченській протоці актом прямої агресії

У Португалії українці виступили із закликом визнати дії РФ у Керченській протоці актом прямої агресії

Укрінформ
Українська громада та дипломати у Лісабоні закликали парламентарів, очільників політичних партій Португалії та світову спільноту визнати атаку та захоплення Росією українських кораблів актом прямої агресії та порушенням міжнародних домовленостей.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Спілки українців Португалії Павло Садоха.

«Українська громада в Португалії за участі українських дипломатів, провела сьогодні наступну акцію у Лісабоні зі зверненням до світової спільноти визнати дії Москви щодо атаки та захопленням українських кораблів, як порушення всіх міжнародних домовленостей», - написав Садоха.

Він також повідомив про направлений португальським парламентарям лист.

«Як зазначено у зверненні до президента португальського парламенту та найчисленніших парламентських партій, який Спілка українців у Португалії направила днями раніше, українська громада просить Португалію визнати дії Росії як пряму військову агресію щодо країни та вжити заходів до негайного звільнення українських моряків», - написав активіст.

Він наголосив на незаконності дій з боку Москви, які «нагадують дії піратів, а не цивілізованої правової країни».

Як повідомлялося, захопленим РФ у Керченській протоці українським військовим морякам можуть пред'явити нові звинувачення.

25 листопада російські кораблі біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три кораблі ВМС України - катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси в Маріуполь, а також їхні екіпажі. Всього в полон потрапили 24 українці, шестеро з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків. Їм інкримінують ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону). Зараз українські моряки знаходяться в московських СІЗО, у тому числі троє поранених.

Фото з Facebook-сторінки Павла Садохи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-