Росія може пред'явити нові звинувачення українським морякам - адвокат

Росія може пред'явити нові звинувачення українським морякам - адвокат

Відео
Укрінформ
Захопленим російськими військовими в Керченській протоці українським військовим морякам можуть пред'явити нові звинувачення.

Таку думку висловив адвокат одного із заарештованих Микола Полозов в ефірі програми «Суботнє інтерв'ю» на Радіо Свобода, повідомляє проект «Крим Реалії».

«Усім 24 морякам пред'явлено однакове звинувачення в порушенні ч. 3 статті 322 Кримінального кодексу Росії (Незаконний перетин державного кордону Росії). Максимальна санкція за цією статтею складає 6 років позбавлення волі, але, враховуючи досвід роботи в інших справах і відносно інших політв'язнів, я не виключаю, що російська влада може спробувати збільшити обсяг звинувачення, додати нові статті», - сказав Полозов.

За його словами, це залежатиме від «політичної кон'юнктури і політичної волі Кремля».

«Звичайно, що така небезпека існує», - додав Полозов.

Раніше Президент України Петро Поршенко заявив, що російський суд не має ніякої юрисдикції над захопленими в районі Керченської протоки українськими моряками, адже відповідно до Женевської конвенції вони є військовополоненими.

Читайте також: Окупанти перекинули військову техніку до Криму

Як відомо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три кораблі ВМС України - катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу» - що прямували з Одеси в Маріуполь, а також їхні екіпажі. Всього в полон потрапили 24 українці, шестеро з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків за звинуваченням за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону). Зараз вони знаходяться в московських СІЗО, у тому числі троє поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-