В ЮНЕСКО планують посилювати допомогу Україні

В ЮНЕСКО планують посилювати допомогу Україні

Фото
Укрінформ
ЮНЕСКО та держави-донори будуть посилювати допомогу Україні. Організація також приділить окрему увагу підтримці української науки.

Про це заявили у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі під час зустрічі керівництва Секретаріату організації з делегаціями держав-членів з питань надзвичайної допомоги Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Організація приділятиме більше уваги сектору науки і визначатиме потреби у цій сфері на основі доповіді з оцінки стану науки в Україні, яка буде надана Малою академією наук України під час спеціального симпозіуму у березні щодо відновлення наукової інфраструктури в Україні», - заявила координатора проєктів ЮНЕСКО в Україні К’яра Децці-Бардескі.

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури продовжує здійснювати моніторинг ситуації в Україні у сферах своєї компетенції, надає сприяння у встановленні оцінки збитків, завданих російською агресією, та документуванні руйнувань.

За словами координаторки проєктів, результати документування наслідків злочинів Росії мають бути використані для притягнення країни-агресорки до відповідальності в рамках правосуддя. ЮНЕСКО також може забезпечити відповідне навчання для представників української судової системи.

«Разом з ЮНЕСКО ми відбудуємо зруйновані російськими загарбниками міста, школи, університети, але ми не повернемо до життя наших загиблих дітей – частину нашого спільного майбутнього. Про це мають всі пам’ятати», - наголосив постійний представник України при ЮНЕСКО, посол Вадим Омельченко.

Він висловив вдячність державам-партнерам, зокрема, Японії, Італії, Іспанії, Канаді та іншим за допомогу та солідарність з Україною.

У планах ЮНЕСКО також моніторинг та реалізація довгострокових проєктів для подолання екологічних наслідків руйнування росіянами дамби Каховської ГЕС.

Читайте також: ЮНЕСКО за два роки війни провело тренінги майже для 2000 українських журналістів

219-та сесія Виконавчої ради ЮНЕСКО, яка проходитиме 13-27 березня, має ухвалити рішення, що сприятиме подальшій мобілізації ресурсів для допомоги Україні.

Станом на березень 2024 року ЮНЕСКО мобілізувала понад 66 млн дол. США для допомоги Україні.

Як передавав Укрінформ, команди ЮНЕСКО та Міністерства культури та інформаційної політики обговорили підготовку тренінгів для військових і персоналу, задіяного до захисту культурних цінностей під час війни.

Фото надані пресслужбою посольства України у Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-