У Софії Київській презентували факсимільні видання трьох Апостолів

У Софії Київській презентували факсимільні видання трьох Апостолів

Фото
Укрінформ
У Києві в Софійському соборі відбулася презентація факсимільних видань Христинопільського Апостола, Апостола Федоровича та Теслугівського Апостола.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національний заповідник «Софія Київська» в Фейсбуці.

«Цей захід увінчав тривалу співпрацю Національного заповідника «Софія Київська», Видавництва «Горобець», Благодійного фонду імені Б. Возницького, Центру дослідження і відродження Волині. Успішне здійснення унікального проєкту стало можливим завдяки підтримці меценатів, небайдужих людей, котрі знаходили кошти, щоб донатити не лише на потреби ЗСУ, а й на збереження культурної спадщини», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже четвертий першодрук, виданий у форматі спільної ініціативи «Повертаємо в Україну культурну спадщину». Фоліанти трьох Апостолів ретельно досліджували як науковці заповідника, так і їхні колеги з інших наукових закладів, завдяки чому нові видання мають солідну наукову складову.

У Софії Київській презентували факсимільні видання трьох Апостолів / Фото: Національний заповідник «Софія Київська»

За словами генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Нелі Куковальської, презентація трьох Апостолів не випадково відбулась саме у Софії Київській, адже тут брали початок наша державність, духовність, мова й культура.

«Книга - наша історія, наше надбання, презентувати ці фоліанти у цьому місці - і почесно, і знаково. Ці книги посядуть почесне місце у нашій бібліотеці, їх отримали й поширюватимуть меценати, а п'ятдесят примірників ми подаруємо Вселенському патріарху. Ці книги - це наша історія, яка закарбована на сторінках цих фоліантів», - наголосила Куковальська.

Читайте також: У заповіднику «Софія Київська» оцифровують старовинні графіті

У презентації взяли участь діячі культури, вчені, історики, видавці, працівники музеїв, представники благодійних організацій і ЗМІ. Програму заходу також доповнив музичний супровід - виступ камерного ансамблю «Київ».

Як повідомляв Укрінформ, Національна книжкова платформа Yakaboo спільно з «Культурним Десантом» передає 10 тисяч промокодів для військових у рамках проєктів «Бібліотека для героїв» та «Книга на фронт».

Фото: Національний заповідник "Софія Київська"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-