У Берліні стартував традиційний різдвяний ярмарок

У Берліні стартував традиційний різдвяний ярмарок

Фото, відео
Укрінформ
Бургомістрка німецької столиці Франциска Гіфай і посол України в ФРН Олексій Макеєв спільно відкрили один з найвідоміших берлінських різдвяних ярмарків у замку Шарлоттенбург.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гіфай звернулася до гостей ярмарку, запевнивши в солідарності берлінців з українським народом. Вона повідомила, що за останні місяці до Берліна прибуло понад 340 тисяч українців, з яких понад 100 тисяч залишилися в місті та знайшли захист. Бургомістрка зазначила, що Берлін разом з сусідньою землею Бранденбург готовий прийняти людей, які будуть змушені залишити свої домівки через відсутність тепла та електрики, а відтак будуть створюватися нові місця для прийняття біженців.

Читайте також: Українську громаду запросили на Краківський книжковий ярмарок

Макеєв подякував берлінцям за «фантастичну солідарність». Він підтвердив, що в Україні наразі дуже мало світла через постійні бомбардування наших міст російськими загарбниками. Дипломат також сказав, що Посольство України на знак солідарності з німцями, яких влада закликала економити енергію, не включає тепер освітлення будівлі у вечірні години.

«І так буде доки ми не здобудемо перемогу в цій війні та не повернемо мир на нашу землю», - пообіцяв Макеєв.

Читайте також: У столиці Австрії діаспора провела благодійний ярмарок на підтримку України

Посол і бургомістр, а також керівництво ярмарку разом відвідали український павільйон, де їх зустріли активісти, зокрема, Андрій Ілін. Він розповів, що в павільйоні можна придбати вироби українських майстрів, сувеніри, смаколики, а також зробити пожертви, які будуть передані через гуманітарну організацію Ukraine Hilfe на допомогу українцям. Пожертвувала гроші й пані Гіфай.

На ярмарку також розгорнута фотовиставка, яка показує, як виглядають сьогодні українські міста, які найбільше постраждали від російських агресорів.

Пожертви збирають також Янголи світла – 7 дівчат з різних міст України, зокрема, Києва, Одеси, Винниці.

У Берліні стартував традиційний різдвяний ярмарок / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Читайте також: В Анталії відбувся благодійний захід «З Україною в серці»

«Різдвяний ярмарок Шарлоттенбург уже протягом останніх 8 років здійснює спільний з Києвом проєкт «Kyiv meets Berlin». У рамках цього проєкту дівчата виступають як посли світла, миру, добра», - розповіла Ірина Бушміна, асистентка керівника ярмарку.

Окрім того, організатори запрошують музикантів і майстрів з України, щоби вони могли представити в німецькій столиці свою творчість. Кілька років тому було здійснено візит представників берлінського ярмарку в Київ, де вони взяли участь у подібному заході на Софійській площі та представили німецьку різдвяну культуру.

Читайте також: У Франківську відкрився крафтовий ярмарок за участю релокованих підприємств

Цьогоріч організатори також залучили чимало українських біженців для роботи на ярмарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-