У столиці Австрії діаспора провела благодійний ярмарок на підтримку України

У столиці Австрії діаспора провела благодійний ярмарок на підтримку України

Фото
Укрінформ
Українська суботня школа у Відні провела благодійний осінній ярмарок, завдяки якому вдалося зібрати зібрали майже 8 тис. євро, що будуть передані Україні та направлені на перемогу.

Як передає Укрінформ, про це Українська суботня школа у Відні повідомила у Фейсбуці.

«Вареники, борщ, пампушки, канапки, львівські горішки, печиво – все це приготували українські господині, щоб кожен знайшов собі страву до смаку. Предмети, розписані петриківським розписом, вироби з дерева, прикраси, картини, книги, українська символіка – різноманіття товару вражало. Було, що купити й з чого вибрати. Все це дійство проходило під звучання патріотичних пісень у виконанні сестер Ганни та Ольги Вишневських та дівчини Олі», – йдеться на фейсбук-сторінці школи.

Збираючи гроші, співали на ярмарку і наші учні суботньої школи. Зазначається, що багато товару діти зробили власноруч: патріотично розфарбована випічка, малюнки, брилки, плетені браслети, шпилька для волосся, синьо-жовте мило.

Також всі охочі мали можливість зіграти в шахи з ученицею школи Міланою, золотою чемпіонкою Австрії.

Аквагрим робили дівчата 11-го класу, а також пані Ольга, майстриня з петриківського розпису.

Також на ярмарку було багато талановитих людей, які пропонували свої вироби, як, наприклад Karina Gaieva й Alina Gaieva.

Кульмінацією заходу став візит волонтерки, парамедикині, Героя України – Юлії Паєвської (Тайри) Julia Paevska, яка кілька місяців перебувала у російському полоні.

Нагадаємо, в Університеті економіки та бізнесу у Відні в День української писемності та мови пройшов захід «Українською мовою смачніше».

Фото: Українська суботня школа у Відні / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-