У ПЦУ пояснили, чому нехрещеним можна відвідувати храм

У ПЦУ пояснили, чому нехрещеним можна відвідувати храм

Укрінформ
У Православній церкві України назвали неправдивим твердженням про те, що нехрещеним людям не можна перебувати в храмі.

Про це ПЦУ написала у Facebook.

"Двері храмів Православної церкви України відкриті для всіх: для віруючих і атеїстів, для християн та представників інших релігій, для тих, хто готується прийняти Таїнство хрещення або лише розмірковує над цим. Неправдивим є твердження, що нехрещеним людям не можна відвідувати храми. Найперше – з тієї причини, що кожен із нас, нині охрещених, колись заходив до храму нехрещеним", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що єдине, що необхідно нехрещеним людям – це мати бажання відвідати храм і подолати власні надумані страхи зробити в храмі щось «неправильне», прийти «невчасно» чи «образити» своєю присутністю віруючих.

Читайте також: У ПЦУ підказали, що діє сильніше за червону нитку на руці

"Щодо правил поводження у храмі, то, найперше, треба поважати святиню, до якої ви завітали, і людей, які там перебувають. Адже храм – це особливе місце спілкування з Богом, тож там не варто кричати, бігати, штовхатися чи заважати іншим", - наголосили в церкві.

Зазначається, що нехрещена людина не може брати участь у богослужіннях, зокрема сповідатися і причащатися. Але слухати Євангеліє, проповіді священників, милуватися святинями, навіть прикладатися до них (за винятком часу карантинних обмежень), читати молитви, ставити свічки не заборонено.

Також у ПЦУ нагадали, що ніхто не сваритиме жінок за непокриту голову, якщо вони не мають із собою хустини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-