Незалежна афіша: де у Києві відсвяткувати 27-річчя України

Незалежна афіша: де у Києві відсвяткувати 27-річчя України

Укрінформ
Цими вихідними більшість подій присвячена Дню Незалежності України. Обирайте найцікавіші для вас і святкуйте разом з усією країною!

Заходи до Дня Незалежності у Києві

Військовий парад у Києві

Що цікавого: У параді до Дня Незалежності України візьмуть участь представники Збройних Сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Служби безпеки, інших відомств, а також більше 20 військових оркестрів. Всього Хрещатиком і Майданом Незалежності пройдуть близько 4,5 тисяч осіб і проїде 250 одиниць військової техніки.

Коли: 24 серпня о 09:00

Де: вул. Хрещатик

Скільки: Вхід вільний

Читайте також: Заходи до Дня Незалежності у Києві

День Незалежності з "Океаном Ельзи"

Що цікавого: Традиційний великий концерт "Океану Ельзи" до Дня Незалежності України відбудеться на найбільшій арені країни – столичному НСК "Олімпійський". Цей виступ стане першим концертом, який гурт дасть після майже річної концертної паузи.

Коли: 24 серпня о 20:00

Де: НСК "Олімпійський" (вул. Велика Васильківська, 55)

Скільки: 550 - 950 грн

Більше інформації: Facebook

Забіг у вишиванках

Що цікавого: "Забіг у вишиванках" – яскраве патріотичне та родинне свято, свято єдності, коли українці згуртовуються та усі разом, вдягнені у найкращі вишиванки, беруть участь у масовому забігу, символізуючи волю та незалежність нашої країни та нації. 

Коли: 24 серпня о 09:00 

Де: Перехрестя Русанівської Набережної та Русанівського бульвару

Скільки: РЕЄСТРАЦІЯ для індивідуальних учасників

Більше інформації: Facebook

Шаную воїнів, біжу за героїв України

Що цікавого: «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – це нова традиція щорічного вшанування пам’яті полеглих воїнів. Це можливість пробігти за кожного з тих, хто захищав нас від війни, подякувати та підтримати близьких наших героїв. Це забіг у пам’ять про загиблих воїнів АТО.

Коли: 25 серпня

Де: ВДНГ

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Відкрита київська регата Kyiv Yacht Race

Що цікавого: У День незалежності України в Києві відбудеться одна з наймасштабніших подій у світі українського яхтового спорту – Kyiv Yacht Race. Урочисте відкриття регати пройде в районі Київського річкового вокзалу, причал № 6. У змаганні візьмуть участь близько 60 крейсерсько-гоночних яхт. Дистанція регати – від Гаванського до Пішохідного моста. Змагання буде складатися з серії коротких гонок, що додасть йому особливої видовищності і драйву.

Коли: 24 серпня о 09:30

Де: Київський річковий вокзал

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Фестиваль фарб Холі до Дня Незалежності України

Що цікавого: На вас чекає фестиваль фарб, присвячений Дню Незалежності України. У самому центрі столиці ви матимете можливість приєднатися до грандіозного фестивалю. Покажіть єдність та незалежність сучасної української молоді!

Коли: 24 серпня о 19:00

Де: Троїцька площа

Скільки: Не вказано, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Ярмарок "Київські Контракти. Незалежність"

Що цікавого: "Київські Контракти" – один з найбільших торговельно-розважальних заходів країни, що проходить на Подолі. У межах ярмарку на вас чекають такі активності: ексклюзивні пропозиції від українських виробників одягу, аксесуарів, декору та хендмейд-майстрів, унікальні гастрономічні товари, алея майстер-класів – гончарство, боді-арт, вишивка та освітні майстер-класи, виступи музичних колективів, літературні читання, театральні перформанси та кінопокази.

Коли: 24-25 серпня

Де: Контрактова площа

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "Brave! Factory Festival 2018"

Що цікавого: На другому фестивалі музики і мистецтва Brave Factory організатори побудують п’ять сцен, що відповідають різним музичним жанрам. Планується і шоста чіл-аут сцена з експериментальною музикою.

У програмі – живі виступи колективів з Великої Британії Floating Points і Hidden Orchestra з аудіо-візуальним шоу, мультиінструменталіста Томаса Дженкінсона з проектом Squarepusher, французького тріо Apollonia, Dj Stingray і Кріса Лібінга. Всього очікується близько 50 музикантів світової та локальної сцен електронних і концертних жанрів.

Коли: 25-26 серпня

Де: Територія заводу ПАТ "Київметробуд" (вул. Прорізна, 8)

Скільки: 1150-2145 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль народної творчості «Київщина гостинно запрошує!»

Що цікавого: Гуляючи просторами музею, знайомлячись із виробами декоративно-прикладного мистецтва, насолоджуючись піснями та танцями, ви дізнаєтеся, якою насправді була та досі залишається неповторна Київщина. На вас чекають народні майстри, колоритні танцювальні та вокальні колективи, ігрові та конкурсні програми.

Завітайте до музея просто неба та дізнайтеся, якою була Україна століття тому!

Коли: 25-26 серпня

Де: Національний музей архітектури і побуту України

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

Концерт "Джаз на терасі. Love songs"

Що цікавого: Цього вечора прозвучить одна з найромантичніших програм "Love Songs". Зворушливі композиції про кохання виконають талановиті музиканти колективу Old Fashioned Band, який очолює відомий український піаніст і композитор Павло Ігнатьєв. У властивій йому емоційній манері колектив виконає авторські твори та легендарні джазові стандарти.

Коли: 25 серпня о 20:00

Де: Магазин "Всі. Свої" (вул. Десятинна, 12)

Скільки: 200-400 грн

Більше інформації: Facebook

Проект-дослідження українських художників "Парадний Портрет"

Що цікавого: Проект-дослідження українських художників "Парадний Портрет" приурочений до Дня Незалежності України. Дев’ятнадцять українських митців обрали своїх персонажів – публічні постаті сучасної незалежної України. Вони зобразили їх на парадних портретах, і кожен трактував урочистий образ свого героя так, як забажав.

Коли: 21 серпня – 2 вересня

Де: Арт-простір "White World" (вул. Пушкінська, 21)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Концерт "Класик Пікнік. Українська поема"

Що цікавого: Концерт до Дня Незалежності. Ви почуєте твори українських композиторів у виконанні Національного ансамблю солістів "Київська камерата" під керівництвом Валерія Матюхіна.

Коли: 24 серпня о 19:00

Де: Парк імені Тараса Шевченка

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

День Незалежності-2018 в НМІУ

Що цікавого: 24 серпня головний історичний музей України можна буде відвідати абсолютно безкоштовно. І не лише відвідати, а й прослухати екскурсію. Такі безкоштовні оглядові екскурсії експозицією музею проводитимуться щопівгодини. Крім того, о 16:00 можна буде взяти участь у складанні пазлу Народжені вільними, який насправді є величезною мапою України.

Коли: 24 серпня о 10:00

Де: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

День Незалежності в «Експериментаніумі»

Що цікавого: Музей популярної науки і техніки запрошує на вихідні. З нагоди такого великого свята, як День Незалежності, «Експериментаніум» підготував для вас неймовірно цікаву та пізнавальну програму, зокрема, акустичне, хімічне, електричне шоу та інтелектуальний конкурс.

Коли: 24 серпня о 12:00

Де: Музей популярної науки і техніки «Експериментаніум» (проспект Степана Бандери, 6)

Скільки: Від 200 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка квітів «Чарівний український міф»

Що цікавого: На Співочому полі розпочалася 64-та виставка квітів на тему «Чарівний український міф». Так, основою квіткових композицій стануть герої прадавніх українських міфів та легенд.

Організатори фестивалю пропонують відвідувачам пізнати світ міфу. Гості зможуть поринути у світ казок та легенд у VR-кімнатах, взяти участь у квестах, пройти міфологічними стежками та ознайомитися з усіма загадками Праукраїни.

На полі також працюватимуть лялькові театри та сферичне кіно з тематичними фільмами.

Коли: 17 серпня – 18 вересня

Де: Співоче поле

Скільки: для дорослих – 50 грн, для дітей – 25 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка Олександра Грехова "Квантовий стрибок Шевченка"

Що цікавого: Багато хто з нас ще зі школи пам’ятає історію про те, як в дитинстві Тарас Шевченко вирушив на пошуки залізних стовпів. Вони ніби-то підпирають небо та ховають ворота, куди сонце заходить на ніч. За легендою, малий Шевченко так і не дібрався до тих стовпів, бо скільки б він не йшов – відстань між ним та омріяними стовпами лише збільшувалась.

Але уявімо, що Тарас усе-таки дістався до цього таємничого та магічного місця. Що там чекало на нього? Можливо, за залізними стовпами виявився портал для мандрівок у просторі та часі? І саме у такий спосіб Шевченко отримав можливість переміщатися в тіла інших людей – вигаданих чи реальних, добрих чи злих. Що б вийшло з цього – можна побачити на виставці ілюстрацій Олександра Грехова.

Коли: 14-26 серпня 

Де: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12)

Скільки: Вхід на виставку – за музейним квитком (35 грн – дорослий, 15 грн – пільговий, дитячий)

Більше інформації: Facebook

Показ українських короткометражок "UA Shorts"

Що цікавого: Перші короткометражні картини вже відомих зараз молодих українських режисерів. Серйозна заявка на майбутній стиль та кіномову.

Коли: 24 серпня о 21:00

Де: Кінотеатр "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19)

Скільки: 80 грн

Більше інформації: Facebook

Кото-Терапія

Що цікавого: Це можливість почухати котиків, яким бракує людської уваги, забрати додому одного з них (чи кількох!) або просто поповнити власний дефіцит котиків в житті. Мета заходу – пошук домівок врятованим з вулиці котам, які перебувають під опікою Центру Адопції.

Коли: 26 серпня

Де: Центр Адопції Кото-Ярмарок (вул. Дмитрівська, 39)

Скільки: 50 грн

Більше інформації: Facebook

Липки: минуле і сьогодення

Що цікавого: На цій екскурсії ви зможете прогулятися вулицями Липок і послухати історії про відомих осіб, які працювали, жили і відпочивали тут ще з імперських часів. За словами письменника Костянтина Паустовського, «історія будинків часом буває цікавішою за людське життя», адже будинок стає свідком багатьох поколінь мешканців.

Коли: 24 серпня о 17:00

Де: Вихід зі станції метро «Хрещатик» на вулицю Інститутську

Скільки: Не вказано, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Фестиваль повітряних куль «Олександрійська феєрія»

Що цікавого: Другий фестиваль повітроплавання «Олександрійська феєрія» пройде в Білій Церкві з 23 по 26 серпня. Старт відбудеться вже традиційно з дендропарку «Олександрія». Хочете відчути завмирання часу? Хочете побачити Білу Церкву з висоти пташиного польоту? Вдихнути запах скошеної трави? Почути ранішній спів пташок? Пливти по небу назустріч сонцю? Хочете побувати в казці? Чи просто шукаєте незрівнянних емоцій? Якщо так, то приєднуйтеся до вічних романтиків і отримуйте незабутні враження!

Коли: 23-26 серпня

Де: Дендропарк «Олександрія», м. Біла Церква

Скільки: Вартість входу – за ціною квитка у дендропарк, вартість польоту – від 2800 грн

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-