Уряд назвав переможців премії Лесі Українки

Уряд назвав переможців премії Лесі Українки

Укрінформ
Уряд 13 червня ухвалив постанову про присудження премії Кабінету міністрів імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2017 рік.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

У номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва" премію присуджено письменниці Марії Мороз (Морозенко) за книги "Іван Сірко - великий характерник", "Іван Сірко - славетний кошовий", повість "Я закохалася". 

У номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва" лауреатом премії імені Лесі Українки за 2017 рік стала художниця-графік Катерина Іванова за художнє оформлення книг "Йде до нас колядочка", "Пісня тоненької очеретини" Василя Чухліба; "Лісовий урок" Станіслава Шаповалова. 

Читайте також: Жодне з реформованих ЗМІ не змінило українську на російську

У номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва" премію присуджено головному режисерові анімаційної студії "Новаторфільм" Степану Ковалю за анімаційний серіал "Професіонали". 

Премія Кабінету міністрів імені Лесі Українки була заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-