В Івано-Франківську показали «Дух Різдва» �

В Івано-Франківську показали «Дух Різдва»

Укрінформ
В Івано-Франківську у кінотеатрі «Люм’єр»  відеомайстерня «Franko film» презентувала  короткометражку «Дух Різдва». Глядачам показали неймовірно теплу історію про те, що люди перед Різдвом можуть змінюватися на краще.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це – адаптація «Різдвяної пісні у прозі» Діккенса. Мені дуже подобається ця історія. Переглядав чимало екранізацій, перечитав книжку. Тоді захотілося й мені зняти свою версію в Івано-Франківську. Думаю, це - хороша історія про те, як люди змінюються», - розповідає режисер та сценарист фільму Юрій Паливода.

Він зізнається, ідея фільму виникла спонтанно, рік тому. Сценарій доводилося кілька разів змінювати. Втім, месидж до глядача  залишився незмінним:  не бути занадто упередженими до людей, бо вони таки здатні змінитися на краще. У фільмі головний герой Марк надто заклопотаний собою та кар`єрою, аби помічати негаразди в родині та у стосунках з підлеглими. Втім, зустріч із дивним незнайомцем перевертає життя Марка справді «з ніг на голову».

Читайте також: Чарівне Свято, або 10 фільмів на Різдво

У фільмі, каже Юрій Паливода, присутня містика. Адже головним героя доводиться подорожувати у часі. У стрічці знялися як професійні актори, так і вихованці театральної школи «Жив був пес» та гурт «Пенсія». Десять хвилин на екрані творці фільму зняли за 7  днів у грудні. Кажуть, пощастило, бо тоді таки застали сніг, а тому історія вийшла справді різдвяною.

«Мені подобається знімати, створювати історії, втілювати їх на екрані. Що було поза кадром? Я, як розчарувався в багатьох людях, так і вдячний багатьом за допомогу у створенні цього фільму», - зізнається Юрій Паливода і додає, для нього це вже шоста за рахунком відеоробота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-