Держкіно дасть гроші на історичну драму “Червоний. Без лінії фронту”

Держкіно дасть гроші на історичну драму “Червоний. Без лінії фронту”

Укрінформ
Держагентство України з питань кіно уклало контракт з компанією “ІнсайтМедіа продюсерський центр” про надання державної фінансової підтримки фільму “Червоний. Без лінії фронту”, що є приквелом фільму “Червоний”.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

”Проект цього фільму став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер - Заза Буадзе, автор сценарію – Андрій Кокотюха, продюсери – Володимир Філіппов та Алла Овсяннікова. Сума державної фінансової підтримки становить 21 млн 950 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 43 млн 900 тис. грн”, - йдеться в повідомленні.

Командир повстанців Данило Червоний бере під контроль рідне село своєї коханої Уляни Волощук і вірить у можливість почати мирне життя під час великої війни, але наступ Червоної армії руйнує його плани та остаточно позбавляє ілюзій.

Як зазначає режисер фільму Заза Буадзе, майбутній фільм заснований на перших двох розділах  роману Андрія Кокотюхи “Червоний” і розповідає історію становлення героїчної особистості хорунжого УПА Данила Червоного. Фільм перенесе глядача в Кременець 1930-их років. Цей період української історії практично не відомий широкому загалу українців.

Читайте також: Держкіно дасть грошей на три документальні фільми

“Данило Червоний стане на шлях боротьби, познайомившись із радикалами. Його товариш із колегіуму Юрій Дорош теж хоче боротися за Україну – але в його розумінні вона має стати комуністичною. Після драматичних подій, коли переконання розведуть ровесників по різний бік барикад, вони  зустрінуться вже 1943 року. Тепер Червоний – чотовий УПА, а Дорош – капітан НКВС, очолює групу диверсантів. Пік протистояння Червоного й Дороша припаде на 1945 рік, коли Юрій уже  як начальник місцевого відділення НКВС почне полювання на Данила, на той час –  хорунжого УПА. Вороги радянської влади вважаються кримінальними злочинцями. Але Червоний відмовляється визнати себе та своїх товаришів бандитами. Він продовжує боротьбу без лінії фронту, водночас протистоячи німцям, польській Армії Крайовій та Червоній Армії”, - розповідає режисер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-