Держкіно дасть грошей на три документальні фільми

Держкіно дасть грошей на три документальні фільми

Укрінформ
Держагентство з питань кіно уклало контракти з компанією “Т.Т.М.” про надання державної фінансової підтримки трьом документальним фільмам - “Мир для Ніни”, “Вусатий фанк” та “Портрет на тлі гір”. 

Про це повідомила прес-служба Держкіно. 

“Проекти цих фільмів стали переможцями десятого конкурсного відбору Держкіно. Продюсер усіх стрічок – Андрій Границя”, - ідеться в повідомленні. 

“Мир для Ніни” - це історія про жінку, у якої війна в Афганістані забрала чоловіка, а вторгнення Росії на Схід України – старшого сина. Ігор Брановицький був серед українських військових, які останніми залишали Донецький аеропорт. Рятуючи життя поранених, він потрапив у полон, де був убитий ватажком бойовиків Моторолою. Ніна веде власне розслідування обставин загибелі сина, сподіваючись, що ті, хто затіяли цю жорстоку війну, рано чи пізно постануть перед міжнародним трибуналом. 

Режисер та автор сценарію - Жанна Максименко-Довгич. Сума державної фінансової підтримки фільму “Мир для Ніни” є стовідсотковою і становить 1,587 млн грн.

Реліз фільму запланований на жовтень 2018 року.

Фільм “Вусатий фанк” - про те, як наприкінці 60-их, після періоду “відлиги”, в СРСР почали створюватися музичні колективи, покликані стати аналогами західних рок-груп. Вони отримали назву ВІА – “вокально-інструментальні ансамблі”. Наступне десятиліття стало “золотою” епохою української поп-музики. Фільм досліджує феномен українського “вусатого фанка”, який не втратив актуальності й дотепер.

Режисер фільму - Олександр Ковш, автор сценарію – Віталій Бардецький. Сума державної фінансової підтримки є стовідсотковою і становить 1 млн 768 тис. 870 грн.

Реліз фільму запланований на вересень 2018 року.

“Портрет на тлі гір” -  це мозаїка з декількох історій жителів гуцульского села Криворівня, що передає дух місця, зв'язок сьогодення і минулого, відображеного на фотографіях мешканки села Параски Плитки-Горицвіт.

Читайте також: В Україні зняли документальний фільм про жінок-воїнів АТО

Після 10 років ув'язнення в сталінських таборах Параска Плитка-Горицвіт вирішила взяти до рук фотокамеру. Впродовж 40 років вона знімала людей і місце, де жила. Негативи її робіт довгий час вважалися загубленими. Проте торік була знайдена коробка з цими фотонегативами. 

Режисер та автор сценарію - Максим Руденко. Сума державної фінансової підтримки становить сто відсотків, це  1 млн 157, 2 тис. грн.

Реліз фільму “Портрет на тлі гір” заплановано на лютий 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-