В Україні зняли документальний фільм про жінок-воїнів АТО

В Україні зняли документальний фільм про жінок-воїнів АТО

Укрінформ
Повнометражний документальний фільм "Вона та війна" про життя українських жінок-військовослужбовців на фронті і поза ним представила Державному агентству України з питань кіно компанія "ІнсайтМедіа".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Проект цього фільму став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка цієї картини склала 3 млн 398 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 3 млн 608 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Режисер стрічки - Марія Кондакова, сценарій написала Яна Пономаренко. Продюсерами виступили Володимир Філіппов, Андрій Суярко та Алла Овсяннікова ("ІнсайтМедіа"), асоціативний продюсер Julien Berlan ("Frenzy Paris"). Оператор стрічки Сергiй Стеценко.

Головними героїнями стрічки стали Валерія Бурлакова, Ірина Іванюш, Марія Кушнір. Бурлакова, перш ніж стати гранатометницею на фронті, була журналісткою. У проміжках між порушенням режиму тиші та відповідями на ворожі обстріли дівчина шукає відповіді на запитання про сенси своєї служби та долі.

Читайте також: Перша сотня: вийшов трейлер документальної стрічки про Революцію Гідності

Тим часом у Києві іншим життям живуть дві дівчини: Ірина, яка після повернення з фронту викладає у коледжі допризовну підготовку юнаків, та юрист Марія, що у вільний час проходить військові тренування у складі регіональної самооборони.

Зйомки картини тривали майже рік і проходили в зоні АТО, а також у Києві та Івано-Франківській області.

Документальний фільм "Вона та війна" буде представлений на національних та міжнародних кінофестивалях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-