Ташева: Українські війська не змогли зайти на територію Криму через об'єктивні причини

Ташева: Українські війська не змогли зайти на територію Криму через об'єктивні причини

Відео
Укрінформ
Українські війська не змогли зайти на територію тимчасово окупованого Криму, як це планувалося вищим керівництвом держави у 2023 році, з низки об'єктивних причин.

На цьому наголосила постійний представник Президента в Криму Таміла Ташева під час відеопрограми Укрінформу "Лещенко запитує".

"Є об'єктивні обставини тому, що українські війська не змогли зайти на територію Криму, як це планувалося раніше. Починаючи з 2014 року ситуація складна у Криму. Ми трошечки вибилися з графіку", - сказала вона, зауваживши, що всі питання, які стосуються контрнаступу на Крим, коментувати не може.

Ташева наголосила, що українські військові досягли значних успіхів щодо Криму та акваторії Чорного моря.

"Якщо говорити про Крим та про акваторію Чорного моря, то у нас там є дуже хороші результати – це і влучення по штаб-квартирі Чорноморського флоту у Севастополі, і знищення при цьому окупантів високого рангу. Ми практично розблокували можливість перевезення зерна і українського зернового коридору, було знищено ряд об'єктів, наприклад нафтобаза, та певна військова техніка, кораблі російського флоту, наприклад у Керчі, який уже мали випускати на воду і який міг використовуватися потім проти цивільного населення і нашої інфраструктури. Тому тут власне поступ є", - зазначила вона.

Читайте також: Росія більше не здатна використовувати Чорне море як плацдарм - Зеленський

Щодо подій навколо Керченського мосту, підкреслила Ташева, політика України не змінилася: ця незаконна конструкція не повинна існувати.

"На сьогодні Керченський міст є головним символом Росії в Криму, і Україна здійснить безпечну реконструкцію цього мосту. Це коридор логістики для російських військ, а також ця конструкція впливає на екологію Криму і Азовського моря, тому ми маємо її позбутися", - сказала постійна представниця Президента в Криму.

За її словами, населення окупованого Криму мало певні очікування, що Україна швидше поверне під контроль півострів. У декого, звісно, це викликало певні розчарування, хоча є багато людей, які продовжують чинити спротив, і для них бажання України повернути територію Криму тим чи іншим шляхом спонукає цілу хвилю протестів на території півострова, підкреслила Ташева.

Читайте також: Завдяки виграній битві в Чорному морі Україна перевезла майже 7,5 мільйона тонн вантажів - Зеленський

Постійна представниця Президента в Криму зазначила, що спілкується з мешканцями окупованого півострова щодня і знає про їх настрої: "Ми комунікуємо з кримчанами, для цього використовуємо ряд сучасних месенджерів. Зрозуміло, що весь трафік у Криму контрольований, але люди використовують VPN для того, щоб мати можливість читати новинні ресурси і спілкуватися. Я особисто багато спілкуюся з кримчанами, у мене щоденно по 5-10 контактів. Інформація з Криму до нас постійно надходить, часто ми бачимо інформацію про вибухи раніше, ніж це з'являється на відкритих джерелах".

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму настрої населення кардинально відмінні від тих, які були на початку окупації. Влучна робота ЗСУ по військових об'єктах загарбників, яка розпочалася влітку-2022, укріплює віру кримчан, що Україна обов'язково звільнить півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-