Настрої кримчан кардинально змінилися завдяки військовим діям ЗСУ - Чубаров

Настрої кримчан кардинально змінилися завдяки військовим діям ЗСУ - Чубаров

Ексклюзив
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму настрої населення кардинально відмінні від тих, які були на початку окупації. Влучна робота ЗСУ по військових об'єктах загарбників, яка розпочалася влітку-2022, укріплює віру кримчан, що Україна обов'язково звільнить півострів.

Про це заявив у коментарі Укрінформу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Після серпня 2022 року настрої кримчан змінилися кардинально. До того була тільки риторика і ця риторика теж їм допомагала. А коли почалися серйозні влучання у військові об'єкти росіян, ці активні дії стали потужним фактором надання впевненості людям, які нас очікують", - сказав він.

Чубаров зазначив, що сотні тисяч людей, які залишаються відданими Українській державі, очікують звільнення Криму від загарбників. Вони кожний день "виловлюють інформацію, яка б їм надавала впевненості в цьому", і ЗСУ укріплюють їхню віру.

Але, за словами голови Меджлісу, є така група людей, які підтримують Росію, вторгнення російських військ в Україну. До них додалося майже мільйон нових людей, які незаконно приїхали і поселилися в Криму.

Читайте також: Україну чекають у Криму, хоча настрої у людей різні - Ташева

"Звичайно у них настрої протилежні", - підкреслив він, додавши що зараз ці люди у відчаї, бо усвідомили, що рано чи пізно Крим буде звільнено. "Частина цих людей вже збирається покинути Крим, але поки панічної втечі серед них немає", - зауважив він.

Також позитивним фактором є те, що завдяки останнім подіям абсолютно впав попит на нерухомість у Криму. Це також говорить про те, що росіяни вже не їдуть масово до Криму і це дуже добре.

За словами Чубарова, у понад мільйона російських колоністів, які мають негайно залишити півострів, також є частина населення, яка посередині між проукраїнськими громадянами та проросійськими. Експерти називають їх "болото". Це ті люди, які бояться всього - вони боялися і вторгнення росіян, але не виступали проти. Тепер вони начебто звикли до цієї ситуації, хоча вона їм не подобається. Вони також бояться активних воєнних дій зі звільнення Криму.

"Зрозуміло, що вони підуть за тими подіями, які будуть відбуватися. Крим буде звільнятися і ці люди будуть підтримувати українську владу", - зазначив Чубаров.

Читайте також: Більшість українців - за звільнення Криму військовим шляхом

Крим буде звільнено обов'язково, наголосив він, - це лише питання часу.

Раніше Укрінформ повідомляв, що під час виступу на другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що у тимчасово окупованому Криму перебуває уже понад мільйон російських колоністів, які мають негайно залишити півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-