Росіяни затоплюють пороми, щоб захистити Кримський міст – розвідка

Росіяни затоплюють пороми, щоб захистити Кримський міст – розвідка

Укрінформ
У районі Керченської протоки біля незаконно збудованого моста російські загарбники проводять підготовчі роботи для затоплення вже другого порому.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

За даними ГУР, з метою створення перед мостом захисної смуги росіяни планують затопити щонайменше шість поромів та встановити між ними бонові загородження.

"У такий спосіб ворог прагне захистити Керченський міст від ураження", – зауважили у розвідці.

Як зазначається, у результаті періодичних успішних атак Сил безпеки й оборони України міст зазнав серйозних пошкоджень. Зокрема, постраждали його автомобільне й залізничне полотна.

Читайте також: Гуменюк: Туристичний сезон у Криму закрили з відкриттям «бавовняного»

Нещодавні удари по Керченському мосту вкотре погіршили ситуацію для угруповання російських військ на півдні України й викликали істеричну реакцію воєнно-політичного керівництва Російської Федерації.

Так, у Кремлі вимагали будь-що убезпечити об’єкт, який є критично важливим для воєнної логістики РФ.

"Нехитра міра захисту дев’ятнадцятикілометрового моста у вигляді затоплення поромів свідчить про гарячковість рішень ворога та інтелектуальну кризу всередині військово-політичного керівництва терористичної росії", – підсумували в ГУР.

Читайте також: Малюк уперше детально розповів, як СБУ двічі підривала Кримський міст

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня в районі Керченського мосту пролунали два вибухи. З'явилася інформація про пошкодження двох прольотів. Тоді загарбники створили над мостом димову завісу.

Пізніше представник ГУР Андрій Юсов закликав уникати поїздок Кримським мостом, наголосивши, що це "дуже небезпечний" об’єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-